El crossfit, un estil d’entrenament en auge a Badalona

  0
  DSC_1033.JPG

  22/02/2017 – Visitem les instal·lacions del Crossfit Betulo per conèixer els secrets d’aquesta disciplina.

   

  La tradició d’anar al gimnàs a fer peses és una pràctica que, actualment, ha de competir amb noves modalitats d’entrenament molt més dinàmiques, funcionals i de caràcter col·lectiu. Una d’elles és el crossfit, disciplina que compta segons les dades consultades amb uns 50.000 practicants arreu d’Espanya (segon país capdavanter d’Europa per darrere del Regne Unit).

   

  Es calcula que arreu del país hi ha prop de 300 boxes de crossfit, nomenclatura amb la qual es denomina la instal·lació especialitzada on s’entrena. A Badalona en tenim una des de fa un any i mig, el Crossfit Betulo, situat al Polígon del Manresà i que pertany al mateix grup del Reebok Crossfit de Barcelona.

   

  Aquest box compta amb tres instructors, un fisioterapeuta i una nutricionista al servei de tots els seus clients (més de 200). El Diari de Badalona hi ha fet una visita per descobrir què s’amaga darrere d’aquesta nova ‘febre’ de l’entrenament físic.

   

  Alberto Cusí, director del centre i coach, ens obre les portes de box per assistir a una classe dirigida i atén a les nostres preguntes. Què s’aconsegueix amb el crossfit?, li demanem.

   

  “La base del crossfit és aconseguir una millora generalitzada de la condició física, sobretot mitjançant exercicis d’alta intensitat i entrenaments funcionals que englobin moltes articulacions i grups musculars alhora”, assegura Cusí. Sens dubte, un dels grans valors afegits d’aquesta pràctica esportiva és aglutinar en un sol entrenament exercicis de potència, força, resistència, flexibilitat, equilibri i coordinació fent servir tots els grups musculars possibles.

   

  Segons relata l’Alberto, els entrenaments “varien constantment” i estan pensats per combinar diverses metodologies de treball corporal: gymnastics, pes extern, halterofilia i exercicis metabòlics com córrer o remar.

   

  “Cada dia canvia el tipus d’entrenament. La idea és que el cos estigui preparat per a tot. No creem ninges, però sí que les prestacions del cos milloren en tots els sentits”, afegeix el director de Crossfit Betulo.

   

  Les claus de l’èxit

   

  És molt important puntualitzar que no tots els entrenadors estan capacitats per oferir classes de crossfit, sessions que solen ser per a un màxim de 20 persones dividides en diferents nivells. “Qualsevol instructor que vulgui ensenyar crossfit necessita aprovar el Level 1. És un curs que té un cost d’uns 1.000 dòlars i que acredita que estàs capacitat. El millor és tenir, com en el nostre cas, la titulació i un gran bagatge en el món del fitness”, valora Alberto Cusí.

   

  Per altra banda, al Betulo “tots els clients estan obligats a completar quatre mòduls d’exercicis durant dues setmanes” abans de començar a entrenar “de debò”. “D’aquesta manera podem ensenyar tots els exercicis i s’adaptin”, afegeix el coach.

   

  Durant la visita del Diari de Badalona a les instal·lacions de l’empresa, Cusí detallava quines claus han convertit el crossfit en una referència a nivell mundial.

   

  “La gent que fa molt temps que entrena en un gimnàs s’està començant a avorrir i busca alternatives. Un entrenament de crossfit dura una hora, treballes tot el cos i ho fas en equip; amb un grup de 20 persones. L’ambient que es genera dins del box és la clau. A nivell individual, si entrenes amb regularitat pots arribar a fer coses que mai hauries imaginat”, sentència.