El Defensor de la Ciutadania de Badalona rebutja els atacs als drets i les llibertats en el marc de l’1-O

  0
  Reunió Defensor ciutadania (AJB_MITJA).jpg

  25/09/2017 – El síndic local signa un manifest que recolzen altres defensors d'arreu de Catalunya.

  Prop d'una vintena de síndics locals i exsíndics han signat un manifest conjunt per rebutjar “qualsevol tipus d’acció contrària als drets fonamentals i que pugui ser antagònica al que recullen la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948 i el Conveni Europeu de Drets Humans”. El Defensor de la Ciutadania de Badalona, Armand Soler, és un d'ells, i, com la resta dels seus homòlegs, considera que la crida a declarar de càrrecs electes i la retenció de treballadors públics i privats posen en perill el diàleg.

   

  “Considerem que aquestes mesures posen en perill, directament, les llibertats d’expressió i d’informació. La defensa dels drets és la funció més bàsica que compartim els Síndics de Catalunya; per tant, condemnem qualsevol acció que pugui impedir l’exercici ple d’aquests drets”, ressalten. Insisteixen que cal respectar “la pluralitat social”, però recoren “la importància que tenen els drets aconseguits amb molts esforços per aquelles persones que ens han precedit”.

   

  El manifest està signat per síndics de Barcelona, Girona, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Salt o la Seu d'Urgell, entre d'altres.