Badalona diu no a l’explotació sexual i el tràfic de persones

  0
  72
  Foto 22-9-17 18 07 29.jpg

  25/09/2017 – La Federació de Dones es lliga de mans des del pont del Petroli fins a la plaça de la Vila.

   

  El passat divendres, 22 de setembre, centenars de dones i homes es van unir les mans en la cadena humana amb motiu del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Persones, que per vuitè any consecutiu convoca la Federació de Dones de Badalona.

   

  L’acte va iniciar al passeig Marítim, davant del pont del Petroli, on els participants es van lligar les mans un any més a crits de ‘No a la tracta de persones’. Tot seguit, la concentració va continuar el seu transcurs pel mateix passeig i passant pel carrer del Mar, fins a arribar a la plaça de la Vila i llegir el manifest d’enguany.

   

  Un manifest que denunciava la manca de dades sobre el tràfic de persones, però que segons l’Organització Internacional del Treball s’estima que hi ha 2.400.000 víctimes, especialment dones i nenes. També ressaltava que “es tracta d’una esclavitud en ple segle XXI. Les víctimes d’aquest tràfic pateixen agressions sexuals, violacions, pallisses i represàlies contra els seus familiars, com mètodes per garantir silenci i submissió”.

   

  Davant aquesta activitat delictiva, la Federació de Dones de Badalona ha volgut mostrar el seu rebut i els seus objectius a curt i llarg, com obtenir les reformes legals i necessàries per protegir a les persones afectades; acabar amb les relacions de poder, de discriminació, de dominació i de desigualtat, i destinar els béns comissats a les operacions contra les xarxes de tracta, a l’assistència i emparament per assolir la rehabilitació de les víctimes de l’explotació sexual.