El derbi veïnal és vermell; el Badalonès fa un altre pas de play-off; la salvació encara no és una realitat a Maristes i Círcol

0
    36
    DSC01746.JPG

Emportar-se'n el derbi veïnal contra la Unió Bàsquet Sant Adrià serà el repte del CB Coalci Sant Josep en la pròxima temporada a Lliga EBA. El conjunt de Sergi Vives va caure contra l'equip adrianenc a la darrera jornada de lliga al centre parroquial (71-80).

Els badalonins van dominar el matx durant el primer temps (48-42) però a la represa es va iniciar la reacció visitant, amb Pau Ruzafa, Jaume Lobo i Óscar Amo al capdavant. La baixa anotació badalonina durant el darrer quart (8 punts) va decantar la balança a favor de l'equip de Mario Lousame al darrer quart (8-22). Gerard Blat amb 16 punts i Pedro Cuesta – qui disputava el seu darrer partit amb el Sant Pep a Badalona – amb 13 punts i 7 rebots van ser els jugadors badalonins més destacats.

A Copa Catalunya, vam viure un altre derbi però en aquest cas badaloní. Maristes i Badalonès es citaven a La Plana amb dos reptes completament oposats: permanència versus play-off. El partit va arrencar amb un ritme de joc trepidant i un primer avantatge visitant (19-24). Els dimonis van augmentar la diferència a 10 punts abans del descans en un partit carregat de faltes (34-44). A la represa, els tres triples del conjunt de Xavi Riera deixava estabornit els de Lluís García (48-63). La resposta d'Ademar al darrer quart només servia per maquillar el marcador però no evitava la desfeta (67-79).

Per la seva banda, el Círcol Catòlic de Juli Jiménez encara haurà de pencar en les darreres dues jornades que resten de lliga regular per evitar el playout. El 'Coto' va caure a Barcelona contra el Ciutat Vella (71-60). El matx va arrencar igualat durant els dos primers quarts i sempre a favor dels blaus (15-18; 27-30). A la represa, però, un parcial negatiu d'11-0 va capgirar el marcador i els barcelonins ja no van deixar escapar l'avantatge al marcador. Al darrer període un nou cop barceloní de 8-0 sentenciava el matx.

Així mateix, la Minguella va caure a Casagemes davant la UE Mataró B, líder del grup (62-76). Els de David Martin es van veure superats al segon quart per un Mataró encertat des del tir exterior (27-35) i alertats per nou triples visitants. El desavantatge de 12 punts al final del tercer quart encara deixava opcions de triomf però els mataronins van sentenciar el matx amb un 2+1 demolidor (47-64). A Segona Catalana, el Badalonès B va caure a Santa Coloma contra el Bàsquet Neus (76-73).

El Sant Andreu Natzaret no afluixa al capdavant de Tercera després de superar l'Alisos (67-73). El Círcol B es va emportar el derbi versus St Josep B (58-62) i el Maristes B contra la Llefià (72-65). L'ABB va esmicolar el Diagonal (109-60), la Minguella B va vèncer la Gramenet (64-55) i la Cultural va tancar els triomfs badalonins davant la Mina (80-75).