El desallotjament de l’antic institut B9 en ‘stand-by’: la Guàrdia Urbana ordena la marxa voluntària de les 200 persones

  0
  41

  L’antic institut B9, un edifici ocupat a Badalona on malviuen fins a 200 persones, fa mesos que està en el punt de mira del govern municipal. El desnonament s’havia de portar a terme aquest dimecres, segons havia fixat el jutge, però de moment la Guàrdia Urbana ha notificat l’ordre de marxar voluntàriament a totes les persones empadronades a l’edifici.

  La situació ha provocat una forta reacció de les entitats socials, que exigeixen una solució definitiva per a aquestes persones en situació de vulnerabilitat extrema. Tot i l’avís de desallotjament, els ocupants, alguns dels quals provenen d’una altra nau que es va incendiar fa quatre anys provocant la mort de cinc persones, es troben sense cap altra opció d’allotjament.

  El popular Xavier García Albiol, alcalde de Badalona, ha explicat que la intenció del consistori és desocupar l’espai de forma imminent i enderrocar l’edifici, ja que assegura que “molts dels que l’ocupen són persones conflictives”. Les entitats socials insisteixen que s’estan vulnerant els drets fonamentals d’aquestes persones, que només tenen aquest sostre on viure.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí