Els treballadors municipals diuen prou a les altes temperatures

  0
  46

  La plantilla municipal ha dit prou a les condicions extremes que pateixen dins dels edificis municipals. Amb el lema “Estem cremats”, més d’un centenar de treballadors van concentrar-se davant del Viver per exigir solucions i demanar responsabilitats a les autoritats competents.

  La convocatòria, organitzada per diversos sindicats com IAC CATAC, UGT, SIP FEPOL i CCOO, denuncia que les temperatures en aquests edificis estan fora de normativa, posant en risc la seva salut i el seu benestar.

  Els sindicats exigeixen mesures immediates per regularitzar les condicions tèrmiques dins dels llocs de treball i assegurar que es compleixin les normatives vigents. Amb aquest acte, els treballadors volen visibilitzar la problemàtica i pressionar perquè es prenguin les mesures necessàries per millorar la seva situació laboral.

  Segons el comunicat emès pels sindicats, en els edificis municipals se superen els 30 graus, la qual cosa ha provocat nombrosos problemes de salut, especialment entre els treballadors més sensibles i vulnerables. Aquesta situació ha estat reiteradament denunciada davant la Inspecció de Treball, però el govern no ha actuat per resoldre-la.

  El passat 26 de juny, durant una reunió del Comitè de Seguretat i Salut, els delegats sindicals van expressar la seva preocupació per la manca de solucions efectives per part del govern local, que es limita a l’adquisició d’aparells d’aire portàtils i ventiladors, insuficients per pal·liar les altes temperatures. Els sindicats han proposat mesures organitzatives com la reubicació de personal, augmentar les pauses, fomentar el teletreball durant els mesos més calorosos, garantir l’accés a aigua potable, adaptar els horaris laborals, i crear un protocol d’actuació.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí