El Dr. Manel Esteller, de l’Institut Josep Carreras, millor investigador de genètica d’Espanya

  0
  66

  El Dr. Manel Esteller, director de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), professor de recerca ICREA i catedràtic de genètica de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, ha estat seleccionat com el millor investigador del camp de la genètica a Espanya en l’edició 2024 del rànquing de millors científics de Research.com, una plataforma acadèmica líder per investigadors. El Dr. Esteller també ha obtingut la posició #37 entre els 4.000 millors científics del món que estudien genètica.

  El rànquing de Research.com es basa en la mètrica D-index (Discipline H-index), que examina els articles i valors de citació organitzats per disciplina científica. La classificació només inclou els científics i científiques més destacats amb un D-index de com a mínim 40 per les publicacions acadèmiques realitzades en l’àrea de la genètica. Aquesta és la tercera edició d’aquest rànquing anual, que té com a objectiu donar visibilitat als líders científics mundials i destacar els seus últims estudis. El Dr. Esteller ja va ser reconegut com l’investigador més destacat de l’Estat en genètica a la passada edició.

  La recerca del Dr. Esteller se centra principalment en la regulació de l’activitat del genoma humà, una àrea comunament coneguda com “Epigenètica”. Els descobriments del Dr. Esteller en aquest camp han revelat les modificacions químiques en l’ADN, l’ARN i les proteïnes que caracteritzen les malalties humanes, amb especial èmfasi en el càncer. Els innovadors descobriments del Dr. Esteller també han contribuït al desenvolupament de nous diagnòstics complementaris i a l’aprovació de fàrmacs contra el càncer de primer nivell, com els dirigits a la metilació de l’ADN i les modificacions de les histones.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí