El festival AupaPau ofereix un cartell musical de luxe a canvi de menjar solidari

  0

  18/01/2013 – El certamen benèfic arriba a la seva quarta edició amb l'objectiu de recaptar una tona de menjar; la plaça de la Vila, el Teatre El Círcol i el carrer Sant Anastasi seran les ubicacions del festival durant el dia de demà.

  Rubèn Pozo (Pereza), Sant Andreu Jazz Band (Alba's Septet  & Eva Fernandez i Marc Martin sota la direcció Joan Chamorro), Sara Pi i Enma Lewis & The Fireballs seran els caps de cartell del festival solidari AupaPau, certamen benèfic que se celebra aquest dissabte 19 de gener, durant tot el dia, al carrer Sant Anastasi, a la plaça de la Vila i al Teatre El Círcol de Badalona.

  Al llarg de la jornada hi haurà tallers i inflables per a nens; a la tarda es durà a terme el pregó, a càrrec de Tomàs Molina, a la plaça de la Vila, i l'artista Judith Themistanjioglus pintarà un mural amb la pau com a motiu principal.

  El festival pretén ser una reivindicació de pau i justícia social i tota la gent que hi participa col·labora sense cap ànim de lucre. El tret característic de l'Aupapau és que per participar i/o poder assistir a qualsevol acte simplement s'ha de fer una aportació de menjar.

  En les seves tres anteriors edicions, ja s'han recollit més de 2.000 quilos de menjar i han passat més de 3.000 persones. L'objectiu de dissabte és superar la tona, xifra que quasi es va assolir l'any passat. La recaptació es distribueix a 14 entitats de la ciutat que es dediquen a repartir menjar entre les famílies més necessitades.

  Durant els dos darrers dies, el festival ha aixecat més rebombori de l'habitual. Enguany, per primer cop, l'organització es va plantejar tallar el carrer Francesc Layret per dur a terme algunes activitats, i així ho han estat anunciant. Dimecres, no obstant, rebien la negativa per part de l'Ajuntament. Segons els responsables del certamen, havien arribat a "un acord verbal amb una personalitat" del consistori que no els hi havia posat cap problema al plantejament de tallar Francesc Layret.

  El regidor de Via Pública, Daniel Gràcia, assegura que no en sabia res del tema fins el passat dilluns, quan arribava a mans seves la instància que demanava el tall de tràfic. Gràcia explica que resultava "logísticament" impossible realitzar les tramitacions oportunes a TMB i als veïns amb aparcaments a la zona amb tant pocs dies de marge; en conseqüència, els hi va oferir les alternatives de la plaça de Pompeu Fabra i el carrer de Sant Anastasi, on finalment tindran lloc les activitats en qüestió.