El Festival Blues & Ritmes celebrarà 35 anys amb quatre concerts exclusius del 12 al 21 d’abril

  0
  153

  L’històric festival Blues & Ritmes de Badalona compleix enguany 35 anys i ho celebrarà amb quatre concerts exclusius a Catalunya del 12 al 21 d’abril.

  El músic de Nashville Jim Lauderdale, tot un referent del bluegrass i l’americana, col·laborarà amb Los Hermanos Cubero, un grup que, des dels seus inicis, ha fet dialogar la música dels Apalatxes nord-americans amb la de l’Alcarria castellana. Els tres músics porten mesos treballant en un espectacle conjunt en què interpretaran plegats cançons dels seus respectius repertoris i que només es podrà veure al Teatre Zorrilla el 13 d’abril.

  El festival, però, haurà començat la nit abans amb un doble programa al Teatre Margarida Xirgu: Eli Paperboy Reed, coneixedor enciclopèdic de músiques com el soul, i Sam Outlaw, que tot just acaba de publicar el disc Terra Cotta. Tots dos músics faran el seu xou habitual en un espectacle que arribarà a les tres hores de durada i que, com tots els concerts inaugurals del Blues & Ritmes des de fa anys, tindrà entrades a preu reduït.

  El següent cap de setmana serà el torn de La Santa Cecilia, grup encapçalat per la icònica La Marisoul que s’ha convertit en tot un referent de la comunitat mexicana dels Estats Units, i l’africà Vieux Farka Touré, protagonista d’un concert pensat perquè es pugui gaudir en família.

   

  Trenta-cinc anys perseguint somnis impossibles

  El Blues & Ritmes, nascut l’any 1989, ha exercit històricament de porta d’entrada a Catalunya -i, tot sovint, al sud d’Europa- de músics que mai (o rarament) hi havien actuat. Amb el Parc de Can Solei com a seu entre els anys 1989 i 2001, el festival organitzat per l’Ajuntament de Badalona va programar figures històriques com Albert King, Screamin’ Jay Hawkins, George Clinton, Rufus Thomas o Ali Farka Touré. Des d’aleshores, amb els teatres Zorrilla i Margarida Xirgu com a escenaris del festival, el Blues & Ritmes s’ha refermat entre els cicles de concerts amb més prestigi de l’Estat gràcies a programacions fetes amb cura i la presència d’artistes com ara Randy Newman, Booker T & The MG’s, Chris Hillman, Rosanne Cash, Guy Clark, Allen Toussaint, Paul Heaton & Jacqui Abbott, Richard Thompson o Benmont Tench, entre molts altres.

   

  Entrades

  Les entrades dels concerts estan a la venda a través de la pàgina web del Teatre Zorrilla–Centre d’Arts Escèniques de Badalona: www.teatrezorrilla.cat

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí