El FIATC Joventut es regala una victòria per acabar al temporada (78 a 73)

0
    27

25/05/2014
    Els verd-i-negres han mostrat la seva millor versió per guanyar al València, que només havia perdut 3 partits a la lliga

El FIATC Joventut ha tancat el curs amb un triomf sobre el València, que arribava 2n amb només 3 derrotes aquesta temporada

Sense la pressió de guanyar i amb una setmana sencera per entrenar, els verd-i-negres han pogut treure el millor d'ells mateixos i han regalat una victòria a l'afició, que ha acabat aplaudint a l'equip tot i no entrar al Play Off.

La batalla ha estat igualada d'inici a fi. El partit ha començat molt obert amb Doellman fent mal a la cistella de la Penya mentre que Kirksay i Savané eren els executors a l'altre part del camp. L'americà del València ha anotat els 8 primers punts de l'equip (4 a 8), però Kirksay ha obert la llauna des de la línia de 3, i amb Savané l'equip ha tancat el rebot i ha pogut córrer (23 a 21).

Al 2n quart s'ha mantingut l'intercanvi de cops. El València recuperava bé al darrere per tancar espais, però la Penya jugava amb confiança i trobava continuïtat al davant.
    Van Rossom ha agafat el timó dels taronges amb 7 punts gairebé seguits, però el bon final de període dels de Maldonado, amb triples de Barrera, Ventura, Joseph i Shurna ha deixat als verd-i-negres com a guanyadors del 2n assalt (44 a 40). En aquell moment, el FIATC Joventut duia un 7 de 13 en triples.

A la sortida dels vestidors, tot i que el matx ha entrat en una fase amb molts errors als dos costats de la pista, la diferència s'ha mogut sempre entre els 5 i els 7 punts. El FIATC Joventut es mostrava solvent en atac, però havia deixat escapar 3 ocasions per estirar l'avantatge fins els 10 (58 a 52).

A la 4a però, ha anat la vençuda. Un nou triple de Joseph, que s'ha endollat a la 2a meitat, i una cistella amb molt de caràcter de Ventura feien més gran la ferida en el moment ideal (65 a 54 min 32).

El València ho ha intentat amb una defensa zonal 1-3-1 amb Doellman com a punta de llança, i durant uns minuts ha estat capaç de col·lapsar als verd-i-negres.
    A més, al davant els triples primer de Lafayette i després de Sato posaven emoció al partit (70 a 67 a 2 minuts).

Aquest cop però, a diferència d'altres vegades que els rivals han utilitzat recursos tàctics contra la Penya al tram final, els jugadors han estat valents, han seguit buscant la cistella i que 5 punts seguits de Shurna han acabat d'aplanar el camí.

Shurna (13 punts i 20 de valoració) i Vives (5 punts, 4 rebots i 10 assistències per 19 de valoració) han estat els més destacats.