El FIATC Joventut estudia la continuïtat de Hannah

  0
  Ricardo-Clevin-Hannah-ACB-Photo_EDIIMA20141228_0192_13.jpg

  20/07/2015 – El Dominon Bilbao Basket ha fet una oferta pel base nord-americà i el club verd-i-negre es planteja igualar-la per retenir el jugador.

   

  Clevin Hannah va ser una de les peces de la plantilla del FIATC Joventut inscrita dins del dret de tempteig de la Lliga Endesa. Després d’una gran temporada (10.2 punts i 8.7 de valoració), l’elèctric base de Holly Springs s’ha revaloritzat i ha atret la mirada de clubs importants.

   

  Un d’ells és el Dominon Bilbao Basket, equip que ha presentat una oferta pel jugador verd-i-negre. El FIATC Joventut disposa de cinc dies naturals per igualar-la i, en cas de no fer-ho, Hannah es convertiria en nou home de negre.

   

  Des que es va notificar l’interès del Bilbao pel base, la Penya treballa per intentar quadrar tota la situació esportiva. L’entitat busca que l’oferta rebuda per Clevin Hannah es pugui encabir en la planificació de la plantilla 2015-2016 i, si s’aconsegueix, es valorarà seriosament igualar-la.

   

  “Tenim fins divendres. La intenció és veure si podem ajustar l’equip i poder fer-ho”, destacava Jordi Martí, director esportiu del FIATC Joventut. Hi ha una gran diferència entre el salari que Hannah ha rebut a Badalona i la quantitat que li ofereix el Dominon Bilbao Basket.

   

  És per això que la Penya s’ha de plantejar fins a quin punt l’activació d’aquesta operació podria trastocar tota la planificació global. Donar entrada a joves del planter o buscar un perfil de jugador més econòmic per quadrar la plantilla són dues possibilitats que entrarien en joc si el FIATC Joventut decidís apostar per Hannah.

   

  “La idea és veure si ho acabem de moure tot per tenir clar que esportivament ens pugui entrar”, explicava Jordi Martí.

   

  Setmana clau per Miralles i Savané

   

  Amb el front Hannah més obert que mai, aquesta setmana el FIATC Joventut necessita tenir notícies d’Albert Miralles i Sitapha Savané. La Penya no pot esperar més, ja que tots aquests moviments acaben sent “coses que ens diran si podem tenir més o menys pressupost”.

   

  Els dos pivots entren en els plans esportius del club i en els pròxims dies s’espera que es pugui acabar de perfilar l’acord per assegurar la seva continuïtat. L’oferta a Savané és per un any, mentre que en el cas de Miralles podria ser fins i tot per dues temporades.

   

  Els U20, a LEB Or

   

  La decisió del CB Prat d’inscriure’s a la LEB Or també influirà en el futur dels jugadors de formació del FIATC Joventut. En un inici, des de l’entitat verd-i-negra es valorava que la LEB Plata feia més fàcil que els joves poguessin competir amb tranquil·litat, lluitant sempre per guanyar i ser a la zona alta alhora que compaginaven entrenaments amb l’equip ACB.

   

  Tot i així, jugar a la LEB Or també té avantatges. Zoran Nikolic, José Nogués i Agustí Sans ja compten amb un any de rodatge a la categoria i la idea inicial és que segueixin un any més al Prat per acabar de madurar i fer el pas endavant definitiu que els cal.

   

  En qualsevol moment, però, les seves temporades es podrien equiparar al model que ha seguit Alberto Abalde aquest any, entrant a poc a poc en la dinàmica de la primera plantilla.