Un incendi al polígon Grandland afecta quatre naus i desprèn una gran columna de fum

  0
  53
  incendi.jpg

  21/07/2015 – Més d’una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat i de Barcelona han treballat durant la nit; s'ha declarat controlat abans de la una de la matinada, i extingit, abans de les dues.

  Un incendi va deixar ahir bocabadada la ciutat i les xarxes socials, que es van omplir de fotos captades des de diferents punts de Badalona degut a l’espectacularitat del fum que desprenia. El foc es va produir a una nau industrial del polígon Grandland, a la zona sud, dedicada a la importació i l’emmagatzematge de productes per la venda a l’engròs, poc abans de dos quarts de nou del vespre. La instal·lació, situada a la cantonada entre el carrer del Carbó i el carrer Manuel Fernández Márquez, va ser l’origen de les flames, que es van acabar propagant a tres naus més.

   

  Més d’una desena de dotacions dels Bombers de la Generalitat (2 autoescales, 10 vehicles d’aigua, 5 vehicles lleugers de transport de personal i comandament, l’ambulància del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) i el furgó amb equips respiratoris) i set dels Bombers de Barcelona (3 vehicles d’aigua, una autoescala, l’ambulància, un vehicle amb equips d’aire i un de comandament) han treballat durant la nit. El foc va afectar un edifici d’uns 1.500m2 de superfície de planta baixa i primera planta amb vàries empreses i va fer cedir uns 200 metres quadrats de coberta, encara que no es va tenir coneixement de persones ferides. Cap a dos quarts d’una de la matinada, els bombers han donat per controlar el foc i han continuar els treballs per apaivagar l’incident. Passada la una, l’han donat per extingit i han continuat els treballs, retirant efectius de forma progressiva.

   

  També han treballat efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local fent control d’accessos i desallotjant els treballadors de les empreses properes a la zona acordonada, així com una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu, tècnics de protecció civil i el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Badalona.