El FIATC Joventut reacciona tard a Miribilla (85-77)

0
    25

27/12/2015 – Els mals moments viscuts durant la primera meitat deixen sense premi la bona actuació protagonitzada per l’equip durant el tercer i últim quart.

Feia més de quatre anys que la Penya no perdia set partits seguits a la Lliga Endesa. Des del curs 2010-2011, quan el club va tancar la competició perdent en les darreres set jornades, l’entitat badalonina no experimentava una situació com l’actual. La realitat que ara viu el vestidor verd-i-negre, una de les més dures dels últims cursos, només es podrà girar amb un gran esforç col·lectiu.

Tot i encaixar una nova derrota al País Basc, l’equip de Salva Maldonado necessita conservar les sensacions exhibides durant el darrer tram de l’encontre disputat a Miribilla, buscant un augment de la continuïtat i de la solidesa del seu joc.

A Bilbao, les dificultats per superar la defensa del Dominion i anotar amb fluïdesa no es farien esperar. El FIATC Joventut encetaria l’encontre mostrant-se erràtic en el tir i completaria els dos quarts inicials amb un pobre 30% d’encert. Buscant les accions de pal baix de Mumbrú i obrint el camp amb Bertans, els homes de negre castigarien la Penya en atac, tot i que la clau que impulsaria el conjunt basc seria el bon treball col·lectiu efectuat per protegir la rereguarda.

El Bilbao obligaria el FIATC Joventut a jugar molt lluny de cistella, fent-lo entrar en una dinàmica d’atacs massa previsibles basats en l’encert individual d’homes com Brandon Paul. Després d’uns primers minuts dominats pels locals (18-12), l’aparició de l’aler nord-americà capgiraria el marcador durant uns breus instants (20-21), tot i que el bloc de Sito Alonso recuperaria de seguida el control de la situació.

Malgrat les pèrdues constants comeses pels dos equips, el Dominion demostraria adaptar-se millor al ritme baix de l’encontre, desactivant parcialment l’ofensiva verd-i-negra i creixent gràcies a l’encert exterior d’homes com Suárez. L’ex de la Penya apareixeria just al final del segon període per clavar un triple dolorós pels interessos del FIATC Joventut (44-31), cistella que dibuixaria en el marcador de Miribilla la màxima diferència del primer temps.

A la represa, l’avantatge basc creixeria fins als 16 punts (62-46), després d’una falta tècnica xiulada sobre Maldonado. Amb Mumbrú superant clarament Paul, el joc ofensiu de la Penya es basaria, fonamentalment, en la inspiració de Mallet, el qual es veuria massa sol en molts moments.

Fins al darrer tram del tercer parcial, el conjunt verd-i-negre no podria encadenar diversos atacs anotant, situació que s’acabaria donant al llarg de l’últim minut i mig. El FIATC Joventut posaria el punt final al període completant un parcial de 0 a 6 (65-55), tot i que les errades en el rebot defensiu impedirien que els homes de Maldonado poguessin optar a acostar-se més.

Després de molts minuts sense exhibir bones sensacions sobre el parquet de Miribilla, la Penya faria un clar pas endavant. Drame començaria a tancar bé el rebot defensiu, mentre que en atac, Abalde i Sàbat impulsarien l’equip verd-i-negre des del perímetre.

Els triples dels dos canoners de la Penya farien somiar el FIATC Joventut amb la remuntada (70-67), però l’aparició estel·lar de Mumbrú (19val), amb vuit punts seguits, i de Raül López, tallaria les ales badalonines (85-77). La pròxima setmana contra l’UCAM Múrcia, la Penya afronta una nova final, amb la idea de reforçar l’equip sobrevolant l’Olímpic.

Fitxa tècnica:

Dominion Bilbao Basket (85): Begic (9), Lima (-), Ruoff (2), Bertans (19), Hannah (-), Bogris (8), Mumbrú (21), Hervelle (-), Todorovic (2), López (9) i Suárez (15).

FIATC Joventut (77): Sàbat (13), Vidal (10), Llovet (3), Miralles (4), Suton (7), Ventura (-), Abalde (11), Drame (7), Paul (8) i Mallet (14).

Parcials: 18-12 / 26-19 / 21-24 / 20-22

Rebots: Begic i Suárez (5) / Drame i Llovet (7)

Assistències: Hannah i López (4) / Vidal (5)

Incidències: partit corresponent a la 13ª jornada de la Lliga Endesa, disputat al Pavelló de Miribilla davant 9.096 espectadors.