El Filmets arriba a la 43a edició amb 250 curts dels cinc continents

  0
  _FAL2700.jpg

  20/10/2017 – Per primer cop, els tres teatres municipals seran seus simultànies del festival.

   

  Badalona torna a endinsar-se un any més dins del màgic món del cinema, de la mà del FILMETS Film Festival, que converteix els escenaris de la ciutat en el centre de les mirades del panorama del curtmetratge durant una setmana. El certamen proposa enguany una Secció Oficial amb 250 curtmetratges procedents dels cinc continents. La major part dels quals, al voltant de 120, són de ficció, mentre que d’animació se’n podran veure un centenar. Cal destacar la participació, per primera vegada, de països com Senegal, Kosovo o Geòrgia.

   

  En total, es projectaran a les sessions en competicions una mica més de 44 hores de cinema, amb una gran varietat de propostes. I és que, dins l’ampli programa, conviuran produccions amb grans mitjans tècnics i artístics, així com moltes altres d’independents amb menys recursos però d’alt nivell i realitzades per joves talents.

   

  Títols guardonats

   

  FILMETS projectarà pel·lícules guanyadores o nominades als premis més importants del món del cinema, com ara els Oscar, Gaudí, Goya, César, Bafta o Donatello. També es veuran curts guardonats en festivals de cinema tant prestigiosos com Clermont-Ferrand, Berlinale, Locarno o Tiff Toronto, entre d’altres.

   

  Inauguració i Nit de les Venus

   

  El Filmets donarà el tret de sortida aquest divendres amb diferents sessions per a escoles i instituts. Però no farà la seva gran posada en escena fins a les 10 de la nit, quan començarà la gala inaugural, oberta a tothom. L’assistència està subjecte a l’aforament del Teatre Zorrilla, amb unes 425 localitats, i qualsevol ciutadà s’hi pot inscriure al web del festival www.festivalfilmets.cat.

   

  D’aquí a més d’una setmana, el Zorrilla tornarà a vestir-se de llarg per acollir la nit que serveix com a colofó a vuit dies de cinema: la Nit de les Venus. La gala de cloenda tindrà lloc el dissabte, dia 28, a partir de les 10 de la nit, i podrà seguir-se en directe a través de Televisió de Badalona. Una nit on es descobreixen els guanyadors del festival i que sempre deixa espai per a les sorpreses i l’entreteniment.

   

  Cinema a la badalonina

   

  La sessió de ‘Badalona en Curt’, on es projecten curtmetratges d’autors de Badalona, segueix creixent any rere any. La sessió ‘Badalona en curt’ serà aquest dissabte 21 d’octubre, a partir de les 10 hores, al Teatre Zorrilla. S’hi projectaran un total de 26 curtmetratges d'autors badalonins. Cal destacar que hi ha dos curts de ficció que han elaborat alumnes de 6è de Primària de l’Escola Rafael Alberti i de 4t d’ESO de l’Institut Enric Borràs. A més de la secció local, quatre produccions d’autors badalonins competiran a la Secció Oficial del festival.

   

  Alemanya, país convidat

   

  En l’edició d’aquest any, Alemanya serà el país protagonista de la secció FOCUS FILMETS. A més de projectar-se fins a 10 curts d’aquest país, es comptarà amb la presència de prop d’una desena de directors i actrius que vindran a presentar la seva obra i de persones del món del cinema germànic. Tots plegats integraran una taula rodona, en el marc de la sessió del país, aquest diumenge (18.15h).

   

  La Nit de les Venus es farà dissabte 28 d’octubre al Teatre Zorrilla, a partir de les 22 hores. I l’endemà diumenge 29, a les 17 hores, es projectaran al mateix teatre totes les pel·lícules que han obtingut el premi Venus de Badalona.

   

  Jurat internacional

   

  El jurat internacional de la 43a edició estarà integrat per Saskia Walker, d’Alemanya; Marta Swiatek, de

  Polònia; Lluís Danés, de Catalunya; Aurélie Chesné, de França, i Mayra Tinajero, de Méxic. Tots els membres del jurat desenvolupen tasques molt destacades en el món

  cinematogràfic.

   

  Els tres teatres seran seus per primer cop

   

  Després que el Teatre Blas Infante es convertís el passat 2016 en seu i el FILMETS s’endinsés al barri de Llefià per primer cop, aquest 2017 és la primera vegada en la història del festival que els tres teatres municipals de Badalona oferiran projeccions de curtmetratges.El Teatre Zorrilla serà la seu de les sessions oficials; el Teatre acollirà les sessions de FILMETS Primària i FILMETS Secundària i el Teatre Principal, que torna a la programació enguany, projectarà les sessions del cinema històric del Museu de Badalona i el FILMETS per a Tothom. A més, l’Institut français de Barcelona serà subseu oficial amb una sessió, mentre que el Centre Cultural El Carme serà la seu del Filmets ‘Pro’.

   

  Cares conegudes del cine nacional i internacional

   

  Els espectadors de la 43a edició del FILMETS Badalona Film Festival no només podran veure a la gran pantalla pel·lícules que ja han estat guardonades en altres certàmens de renom, sinó també actors i actrius de fama mundial. És el cas de Claudia Cardinale, del curt ‘L’Auveugle et la Cardinale’; Jane Birkin, amb el curt ‘La femme et le TGV’; John Hurt del curt ‘Break’; James Brolin i ‘A Beautiful Day; Ed Asner, amb el film ‘Super Sex’; Cecilia Milocco amb ‘Kommiteen’; David Wenger, que va ser actor principal a ‘Titanic’ i que a FILMETS es presenta ‘Blue Borsalino’; Fanny Ardant, amb ‘The Session’, o Isabelle Huppert amb ‘Ce qui nous éloigne’, entre d’altres.

   

  Entre els actors i actrius catalans cal destacar Francesc Orella, Lluís Marco, Nora Navas, Marta Marco, Miky Esparbé, Joan Pera, Roger Pera, Miquel Sitjar i Lloll Bertran, entre d’altres. A nivell espanyol veurem la participació de Pedro Casablanc, Antonio Dechent, Carlos Areces, Macarena García o Rosario Pardo, entre d’altres.

   

  Prop de 10.000 euros en premis

   

  La millor pel·lícula serà dotada amb 2.500 euros i el premi del jurat rebrà 1.250. El millor film escollit pel públic serà premiat amb 1.000 euros, igual que el millor curt badaloní, que també rebrà 1.000 euros. La resta de dotacions en metàl·lic seran de 750 euros. En total, el Filmets repartirà enguany uns 9.5000 euros en premis.