L’Estat aprova implantar el nou jutjat de primera instància a Badalona

  0
  BIG_654532613050616_03.jpg

  20/10/2017 – Serà el número 8 de la ciutat, que funciona provisionalment des de 2016.

  El Consell de Ministres va aprovat divendres passat un reial decret per crear 93 nous jutjats a l'estat espanyol, catorze dels quals a Catalunya i un d'ells a Badalona. Les noves places es distribueixen entre diferents unitats de primera instància, instrucció i mercantil. Són els primers jutjats autoritzats a Catalunya des del 2010.

   

  Concretament, els jutjats que s'implantaran seran el de primera instància número 59 de Barcelona, el número 8 de Badalona; el 8 i el 9 de Granollers; el 8 de l'Hospitalet de Llobregat; el 9 de Mataró; el 9 i el 10 de Sabadell; el 9 de Terrassa; el 7 de Girona; el 9 de Lleida i el 7 de Reus; el de primera instància i instrucció número 9 del Vendrell i el jutjat mercantil número 11 de Barcelona.

   

  El Departament de Justícia de la Generalitat va crear un jutjat de reforç l'estiu de 2016 com a “solució immediata i temporal”, en espera de la creació definitiva d'aquest vuitè jutjat de primera instància de Badalona, que seria el segon especialitzat en assumptes de família de la ciutat. Llavors, la Generalitat va destinar cinc nous funcionaris i el Tribunal Superior i el Ministeri van assignar un jutge i un secretari judicial.

   

  La creació definitiva d’aquest jutjat depenia del Ministeri de Justícia, que no ho ha tirat endavant fins ara.