El fins ara regidor socialista Josep Duran deixa el PSC i passa a ser edil no adscrit

  0
  24
  DSCN1394.JPG

  07/10/2014 – Cap visible del corrent crític Avancem a Badalona, Duran deixa el partit per les diferències en relació a la consulta i enceta un nou projecte polític de la mà de Nova Esquerra Catalana.

  El fins ara regidor socialista Josep Duran ha abandonat aquesta setmana el grup municipal del PSC a Badalona i el seu carnet del partit. Així ho va anunciar divendres passat en una roda de premsa en la que va comptar amb el recolzament dels exsocialistes Ernest Maragall i Joan Ignasi Elena, impulsors de Nova Esquerra Catalana i el corrent Avancem, respectivament. La decisió de Duran, que sumava més de tres dècades a les files socialistes, constata novament la realitat d’escissió que viu el PSC degut a l’existència de corrents crítiques que s’han anat apartant de la dinàmica i discurs generals del partit, sobretot en relació a la consulta del 9N.

   

  “No es tracta d’un moviment sobtat; és una decisió que he madurat durant mesos arran del procés d’allunyament respecte de les decisions que està prenent el PSC”, explica el ja exsocialista. Duran, cap visible d’Avancem a Badalona, relata que el corrent crític al que pertany creia en poder “canviar el PSC des de dintre”, però que, en veure que “és impossible” i que els seus “postulats mai podran ser majoritaris”, ha decidit apartar-se. “Ningú m’ha pressionat, és una reflexió pròpia”, subratlla. El següent pas, revela, serà intentar enfortir els moviments Avancem-NeCat a Badalona, que probablement aniran de la mà de Moviment Catalunya, per tal de formar una coalició social i política a la ciutat de cara a les municipals, amb “algun o alguns” altres partits i entitats que coincideixen en el “socialisme i la radicalitat democràtiques i el catalanisme polític” pels quals aposten.

   

  Continuarà com a regidor no adscrit

   

  Tot i deixar el PSC, Josep Duran no abandonarà el Ple municipal. L’edil ja ha presentat la instància per ser regidor sense adscripció: “Una part de l’electorat del PSC a Badalona coincideix amb els arguments i sensacions catalanistes que defensem des d’Avancem, i per això crec oportú mantenir la seva representació”, argumenta Duran, que ha assegurat des del primer moment no fer-ho per mantenir el seient.