El fructífer curs del futbol base de la Llefià conclou amb dos ascensos i cap descens

  0
  DeofOniW0AE1gsW.jpg
  La llavor de la Unificació Llefià creix i creix temporada rere temporada, arribant a un sostre engrescador en la campanya actual.
  El futbol base del club badaloní, format per 28 equips de base, l’Escola i el primer equip, està d’enhorabona per diferents motius. 
  En el darrer mes de competició, l’entitat vermella ha celebrat dos ascensos de categoria, la salvació de l’Infantil A i, atenció, cap descens. Una projecció de futur que contagia d’optimisme el barri i reflecteix la bona feina de la coordinació esportiva, els entrenadors i els jugadors, que penquen cada jornada a la gespa. 
  La primera gran notícia va arribar a principis del mes de maig, quan el Cadet A d’Héctor Lamas es va proclamar campió de lliga i recuperava la categoria de Preferent, el segon esglaó autonòmic. Una pugna molt disputava a la clasfiació davant el CF Badalona que va tenir el campionat com a premi final.
  Per la seva banda, i encara més recent, l’Aleví A de Marc Calvo i Toni Bellón va aixecar el títol a la darrera jornada de Lliga i el curs vinent jugarà a Primera Divisió, també segon estatus català. Finalment, i tot i que no és un ascens directe, el podríem englobar en aquesta categoria de celebració. L’ Infantil A de Toni Parra i Marc Vélez van mantenir ‘in extremis’ la categoria de Primera.
  Un èxit a escala global que agafa més rellevància si tenim en compte que els instructors del futbol base del club també tenen vincle directe amb el primer equip i traslladen els conceptes des del cim als més menuts de l’entitat.
   
  El mirall del primer equip
  Aquests números en categories inferiors tenen el seu impacte i conseqüència positiva al primer equip vermell. Durant la temporada ja finalitzada, diversos jugadors de la base han debutat a Segona Catalana. Concretament 10, dividits entre Juvenil A, Juvenil B i Cadet A, campió de Primera Divisió.