El gegants i els capgrossos ‘envaeixen’ la Rambla de Badalona

  0
  IMG_5669.JPG

  15/10/2014 – Aquest dissabte 18 d’octubre tindrà lloc la III Fira de Gegants i Capgrossos de Badalona, d’11h a 19:30 h. a la Rambla.

  El proper dissabte 18 d’octubre tindrà lloc la III Fira de Gegants i Capgrossos de Badalona, d’11h a 19:30 h. a la Rambla. Tot plegat començarà amb un breu acte inaugural que precedirà a l’inici dels tallers, on s’ensenyarà com enfaixar-se, com portar gegants o com fer-se un capgròs. A més, hi haurà un mural gegant perquè tothom pugui pintar-hi i una activitat per fer-se miniatures de gegants. A dos quarts d’una serà l’hora del conte, el moment perquè la canalla descobreixi d’una manera diferent els gegants de Badalona i d’arreu del país. A les 13 h. hi haurà una mostra de balls de capgrossos, moment en el que es convidarà a ballar a tots els qui hagin construït el seu propi capgròs durant els tallers del matí.

   

  Després de dinar serà el torn dels músics de les colles, que tocaran diverses peces per amenitzar un inici de tarda ben mogut, i és que la segona meitat de la jornada anirà dedicada als gegants. De 17h. a 18:30 h. hi haurà jocs per a la canalla, i a partir de les 18:30 h. tindrà lloc la mostra de balls de gegants. La diada es clourà amb el “Valset de Badalona”, un ball que serà dansat pels més de trenta gegants que assistiran a la Fira 2014.

   

  Al llarg de tot el dia també hi haurà l’exposició de gegants i capgrossos a la Rambla, on tothom podrà fer fotografies i veure de ben a prop des dels gegantons més petits fins als gegants més alts. Tanmateix, hi haurà diverses paradetes de les entitats que donaran informació sobre el món geganter. La música ambient durant la jornada tampoc faltarà.

   

  La Fira va néixer amb la intenció de promoure el món geganter, la cultura catalana i d’incentivar la participació ciutadana a les festes de Badalona. D’altra banda, és també l’oportunitat de poder fer una trobada de gegants a nivell de la ciutat per tal que tots aquells que s’acostin puguin conèixer les figures festives de Badalona. Aquest acte ha estat organitzat per les colles de gegants i capgrossos locals, de manera que entre tots han omplert d’actes i activitats tot un dia perquè tant els més menuts com els més grans puguin gaudir-ho al màxim.