El govern busca més parades per als ‘encants’ de dissabte i provoca malestar entre els venedors

  0
  59
  encantes_0_0.JPG

  23/12/2015 – L'oposició va presentar i aprovar una moció que demana al govern aturar el concurs i dialogar amb l'Associació de Marxants.

  Nou xoc de posicions entre el govern municipal i els venedors dels ‘encants’ de la ciutat, que des del principi del mandat se les van veure per les parades d’alimentació del mercat dels divendres a Montigalà. Un cop solucionat aquell afer, el nou punt en el que difereixen Ajuntament i Associació de Marxants és l’adjudicació de parades que a dia d’avui estan buides a l’espai de venda ambulant dels dissabtes al Turó d’en Caritg.

   

  El desacord ha entrat aquest dimarts al Ple municipal, on l’oposició al complet ha presentat i aprovat una moció de recolzament al col·lectiu de paradistes i en la que ha intervingut el president de l’entitat comercial, Xavier Oriola. El representants dels venedors ambulants ha criticat que el govern hagi tret a concurs 30 places més de les que ja hi ha als ‘encants’ del Turó d’en Caritg, unes 150, i sense consultar-ho amb l’entitat.

   

  Des del col·lectiu expliquen que el dels dissabtes és el mercat més debilitat en els darrers anys dels tres que es fan a les ciutats i per això ha perdut desenes de venedors. En aquest sentit, creuen que no té lògica afegir més comerciants si el nivell de vendes no és suficient per abastir el nombre actual. A més, subratllen que l’espai “no te vacants, sinó metres quadrats lliures”, i insten el Consistori a “atendre primer les peticions d’ampliacions i canvis d’ubicació” dels actuals comerciants per reestructurar els mercats i que siguin més atractius. Un cop donat aquest pas, considera Oriola, ja es podrà fer un estudi de mix comercial per veure quines parades manquen i es podrien introduir.

   

  Des del govern apunten que l’Ajuntament té més de 120 peticions de venedors que volen obrir una parada, i que als ‘encants’ del dissabte hi ha 30 vacants a les que s’ha de donar sortida mitjançant “un procediment habitual de concurs públic obert, objectiu i amb criteris tècnics”. “No volem afegir competència, sinó buscar venda de productes diferents als que hi ha per atraure més compradors”, explicava aquest dimarts el regidor de Comerç, Àlex Mañas. Una de les crítiques, tant d’oposició com de marxants, ha estat la falta de comunicació i diàleg i han reprovat al govern no haver informat d’aquest concurs. Mañas, en resposta, ha assegurat que “és obligació del govern” treure a concurs les parades lliures si hi ha demanda.