El govern convoca amb retard la comissió per investigar el cas Jurado

  0
  46

  10/07/2012 – Després que ahir el grup municipal socialista denunciés l'endarreriment, la Comissió d'Investigació, conformada per tres regidors del PP, dos del PSC, un de CiU i un altre de ICV-EUiA, es reunirà avui per primer cop.

  Quatre jornades naturals tard i d’un dia per l’altre, literalment, el govern municipal ha convocat la primera reunió de la Comissió d’Investigació del cas sobre les suposades col·lectes de la Guàrdia Urbana a empresaris de la ciutat. Segons la moció aprovada al darrer Ple ordinari, el grup que haurà d’indagar sobre el fets hauria hagut de ser cridat a aplegar-se, com a màxim, vuit dies hàbils després de ratificar la decisió, termini que va vèncer el divendres; el PSC va denunciar ahir l'endarreriment de la convocatòria mitjançant una nota de premsa que, segons sembla, va servir per forçar la reunió avui. 

   

  Així doncs, els tres regidors populars, els dos socialistes, el convergent i l’ecosocialista es congreguen per primer cop avui per escollir un president entre els set, decidir el funcionament de la comissió i encetar un treball de recerca que no donarà els seus fruits fins l’octubre, com a molt aviat.

   

  Molts dubtes queden per resoldre. L’expedient informatiu encarregat per l’equip de govern, i en especial pel regidor de Seguretat, Miguel Jurado, responsable del cos afectat per la trama, va assenyalar dos implicats en les col·lectes de diners. Un d’ells, el president de Voluntaris Badalona, Joan Escalada, es va desmarcar ràpidament dels fets i va exigir que es netegés el seu nom. Tot fa indicar, però, que l’altre ‘protagonista’, l’escorta de Jurado, Manel Batlle, sí podria haver estat l’encarregat de recollir els donatius voluntaris, tal i com afirmen el sindicat policial SFP i altres fonts. L’AEGUB, a qui l’expedient apunta com entitat receptora dels diners, també continua desmentint que ningú recollís fons en el nom de l’associació.

   

  Només queda esperar el desenvolupament de la comissió que tot juts avui engega amb el principal objectiu d’arribar fins al fons de l’assumpte per tal de netejar el nom de la Guàrdia Urbana, institució que més afectada s’ha vist en tot aquest afer.

   

  A continuació pot llegir la nota de premsa del PSC en relació al retard de la convocatoria: