El govern es planteja denunciar García Albiol per xenofòbia

  0
  ORATORI.jpg

  24/05/2018 – El govern municipal s’està plantejant emprendre mesures legals per denunciar l’exalcalde popular Xavier García Albiol per delicte d’odi després que aquest repartís papers pels carrers de Badalona on demana el suport contra l’obertura d’un oratori musulmà al barri d’Artigues. En el fullet, García Albiol demana que es paralitzin les obres per obrir aquest centre, que destaca que podrà acollir 240 persones. El regidor afirma que alguns veïns amb qui s’ha reunit li han traslladat una “gran preocupació” pel nou oratori. També assegura que és “un disbarat i un error en un barri amb sis carrers ubicar-hi un quart oratori”.

  L’alcaldessa Dolors Sabater ha denunciat que es tracta d’un “gest electoralista” i que considera que aquesta campanya “fomenta l’enfrontament i l’odi entre els seus veïns per la seva creença religiosa”. És per això que afirma que “Badalona és una ciutat de drets on es respecta la diversitat de creences religioses.

  Xavier García Albiol també havia declarat que les obres que es fan a l’oratori no disposen de les llicències adequades. El regidor d’urbanisme, Oriol Lladó, ha remarcat que les obres tenen un permís conegut com a “règim d’assabentat” i ha desmentit les acusasions del popular.

  Qualificatiu recurrent

  No és la primera vegada que Xavier García Albiol és qualificat de xenòfob. Recordem que durant la campanya electoral del 2015 va presentar un cartell amb el lema “Netejant Badalona”. Ja en aquell moment Jose Téllez va denunciar que aquesta acció podia “provocar odi entre els veïns de la ciutat” i, per aquest motiu es va organitzar una concentració amb el lema “Netejem Badalona de racisme”. També a principis d’aquest 2018, la Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància va recomanar a Espanya  crear un organisme “que lluiti contra el racisme i la intolerància. Si bé el seu nom no apareix en el document, la institució fa referència a les “declaracions xenòfobes” d’un “alcalde i dirigent local del Partit Popular a Badalona”.