El govern iniciarà l’aprovació del projecte de Montigalà ideat per al centre de Badalona Capaç

  0
  montigala_1.jpg

  26/01/2017 – L’aprovació inicial serà per Junta de Govern, abans de passar per Ple.

  El govern de Dolors Sabater anirà fins al final amb la seva alternativa cuinada per al nou centre ocupacional de persones amb discapacitat de Badalona Capaç, que s'ubicaria al barri de Montigalà. Aquest dimecres a la tarda, l'executiu va presentar els detalls de la iniciativa per primer cop de forma oficial, tot i que es tracta d'una proposta de la qual es ve parlant des d'octubre i que ja va avançar el Diari de Badalona en el seu moment.

   

  Tot i ser conscients que no compten amb el suport de la Fundació ni dels veïns de Montigalà, que precisament ahir van presentar un miler de signatures contra aquesta edificació, el govern manté creure que és la millor opció per a totes les parts i per a evitar l'impacte ambiental i comercial al Turó de l'Enric. Cap dels dos col·lectius van ser presents a la presentació, celebrada al Museu de Badalona.

   

  El regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, ha explicat que les properes setmanes, la Junta de Govern aprovarà inicialment el pla especial urbanístic que ha de donar peu a la construcció del centre ocupacional a Montigalà. Posteriorment, serà el Ple qui decideixi si això continua endavant i passa a mans de la Generalitat. A dia d'avui, tot fa pensar que l'oposició no permetrà aquesta tramitació i mantindrà el seu suport a Badalona Capaç.

   

  Què passarà, doncs? Lladó recorda que Urbanisme ha continuat treballant en la possibilitat de materialitzar el projecte inicial modificat i millorat de l'entitat al Turó de l'Enric. “Per a una de les formacions del govern, tot i no ser la preferida i més adient, continua sent una opció estudiable si Montigalà no surt bé”, recorda, en referència a la postura d'ERC. El problema és que Guanyem i ICV-EUiA no hi estan d'acord. “Si ni una ni l'altre tenen consens, haurem de continuar buscant. La solució ha de tenir el consens de govern, del Ple i de l'entitat”.

   

  El que té clar és que la situació no pot quedar en aquest “bloqueig” que, considera, ha deixat tothom amb un regust estrany. I que una entitat com Badalona Capaç mereix una sortida.

   

  Els detalls del projecte

   

  Després de tres mesos parlant de la iniciativa sense el detall de la mateixa, aquest dimecres el govern va confirmar diferents xifres que el Diari de Badalona ja havia avançat. Es tractaria d'un solar públic de 5.500 metres quadrats, entre el parc G4, l'Escola les Ciències i el camp de futbol de Badalona.

   

  Uns 4.000 serien per al centre, de doble planta, i la resta per a urbanització de l'entorn i dels accessos. Hi anirien una pista esportiva, un parc de jocs i s'arranjaria el camí que creua el parc. A més, es reservarien espais per a unes futures escola bressol i institut, tal i com demana el veïnat.

   

  Tot plegat suposaria una inversió d'uns 5 milions, provinents de l'AMB, i es podria fer mitjançant una permuta creuada amb la Fundació durant 50 anys.