El govern local augmenta en un 35% el pressupost de la Cavalcada de Reis

  0
  cavalgatareyes 2014 044.JPG

  14/06/2014 – ICV-EUiA ho veu un gest "electoralista" per la proximitat de les municipals.

  El govern local va aprovar fa uns dies una nova licitació per a la organització de la Cavalcada de Reis que se celebra a Badalona i que rebrà més suport econòmic el proper 2015. El pressupost de la cavalcada del passat gener va ser de 155.000 euros, mentre que la despesa per a la propera serà de 210.000 euros.

   

  Arran de la decisió, el grup municipal d’ICV-EUiA ha denunciat que Garcia Albiol “ha augmentat 55.000 euros el pressupost destinat per la cavalcada que es realitzarà 6 mesos abans de les eleccions municipals”. La coalició, que veu tints electoralistes en l’increment, afirma que el badaloní és el “govern que menys gasta en termes absoluts i relatius en despesa social de l’àrea metropolitana”.

   

  “Des de ICV-EUiA considerem aquesta augment una despesa electoralista i demanem que la despesa sigui la mateixa que el 2014 i es destinin aquests 55.000 euros a politiques socials”, proposen els ecosocialistes.

   

  El govern municipal explica que, a l’inici de mandat, la situació econòmica els va obligar a reduir despeses i que ara, amb un millor balanç monetari, volen recuperar i millorar tots els serveis poc a poc. Tanmateix, la tinent d’alcalde Maritxu Hervás indica que 210.000 és el preu màxim de licitació i que l’oferta que es contracti finalment podria ser inferior si el servei prestat és suficientment bo. “La cavalcada és un dels actes socials i culturals més importants de la ciutat. Volem oferir el millor espectacle possible”. Quant a les lectures electoralistes d’ICV-EUiA, Hervás destaca que es tracta d’una jornada destinada principalment als més petits: “I els nens no voten”.