El govern local pagarà sous a aturats majors de 25 anys que es preparin per a la universitat

  0
  46
  IMG_4531.JPG

  17/01/2014 – Consistori i UB engeguen un pla de formació destinat a persones aturades de la ciutat; qui accedeixi al curs de preparació cobrarà 500 euros mensuals de febrer a maig.

  El govern municipal i la UB van presentar ahir una nova iniciativa mitjançant la qual veïns de Badalona sense formació universitària i en situació d’atur podran accedir gratuïtament a un curs d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys que els suposi un punt de partida per la millora de la seva formació. Els beneficiaris d’aquesta iniciativa hauran d’estar empadronats a la ciutat amb una antiguitat de més de tres anys.

   

  La iniciativa pretén ser una nova línia de treball complementària dels altres plans d’ocupació tradicionals que l’Ajuntament continuarà desenvolupant. En el primer curs està previst que hi participin 35 persones. Si hi ha suficient demanda, l’Ajuntament preveu que es puguin fer dos o tres plans més durant aquest any.

   

  El curs començarà el proper mes de febrer a la seu de la UB ubicada al Centre Cultural El Carme i tindrà un format intensiu i una durada de 3 mesos. L’Ajuntament aportarà els fons necessaris, 100.000 euros cada curs, perquè els alumnes puguin matricular-se de manera gratuïta i per pagar-los un ajut econòmic de 500 euros mensuals per l’assistència al curs, així com 1.000 euros si superen la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys. La retribució anirà condicinada, això sí, a una assitència continuada i obligatòria. L’ajut mensual es perdrà en el moment que l’alumne falti més de dues sessions al mes.

   

  El dia a dia dels cursos

  El curs, de caràcter intensiu, s’impartirà de dilluns a divendres durant 8 hores diàries: 4 de teoria presencial, 2 de treball tutelat i 2 de treball autònom. Les matèries seran Català, Castellà i Anglès, obligatòries, i dues opcionals més a escollir entre Matemàtiques, Química, Geografia i Història.

   

  Possible vinculació amb el món empresarial

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha avançat que l’Ajuntament està negociant amb empreses locals amb l’objectiu de lligar les persones que superin el curs al món laboral. Segons ha explicat el batlle, la idea és donar un lloc de feina als alumnes que aprovin el curs i l’examen, sempre i quan estiguin disposats a entrar a la universitat. En qualsevol cas, Albiol ha destacat que “amb aquesta iniciativa es dóna un salt qualitatiu en els plans d’ocupació amb l’objectiu de millorar la formació de persones que es trobin a l’atur perquè tinguin més possibilitats d’accedir al mercat laboral”.

   

  Les persones que compleixin amb els requisits i que estiguin interessades a acollir-se a aquesta iniciativa podran trobar al web municipal www.badalona.cat el formulari que hauran de lliurar al Centre Cultural El Carme entre avui i finals de la setmana vinent. La UB s’encarregarà de la selecció dels candidats. El curs començarà el 3 de febrer i finalitzarà el 2 de maig.