El PP presenta uns pressupostos que no necessiten recolzament

  0
  37
  IMG_4522.JPG

  17/01/2014 – El passat desembre, l’Estat va aprovar una llei per la qual les administracions locals que venen d’un pressupost prorrogat, com és el cas de Badalona, poden tirar endavant uns comptes sense la majoria absoluta del Ple municipal.

  El passat desembre, l’Estat va aprovar una llei per la qual les administracions locals que venen d’un pressupost prorrogat, com és el cas de Badalona, poden tirar endavant uns comptes sense la majoria absoluta del Ple municipal. Com? Aprovant els números a la Junta de Govern Local. Aquesta norma dóna certa llibertat al PP, que podria treballar en solitari. Tot i així, fonts municipals manifesten que l’objectiu és aconseguir el major consens possible durant els propers dies i setmanes, de cara a posar en marxa el planejament econòmic aquest febrer.

   

  El president del grup del PSC, Jordi Serra, titlla de “ficció i engany” els nous pressupostos. Assegura que l’augment en Serveis Socials només es per cobrir el que no pagui la Generalitat, però que no hi ha un increment real de serveis. “Aquests comptes consoliden la pujada d’impostos del PP”, sentencia Serra, qui avança el vot negatiu socialista si els números no canvien.

   

  El líder local de CiU, Ferran Falcó, assegura que no tenen “decidida la posició” envers als comptes. “Com sempre”, diu, la votació nacionalista “anirà condicionada a que es garanteixin” partides que des de la federació es veuen prioritàries a l’hora de seure’s a parlar, com són el manteniment de la via pública, la despesa social, la promoció econòmica i el foment de l’ocupació.

   

  Des d’ICV-EUiA, Carles Sagués critica la falta d’informació que els grups han rebut dels pressupostos. Considera que es busquen titulars i que no hi ha un augment real en Serveis Socials, sinó més aviat rebaixes en àmbits com l’Educació. De moment, diu, la posició ecosocialista és contrària, però esperen poder parlar-ne més profundament i presentar propostes per dialogar.