El govern local retira de la sala de plens la imatge del Rei Felip VI i desperta la reacció del PP

  0
  IMG_9207.JPG

   30/09/2015 – Era el primer Ple sense la presència de la imatge del Cap d'Estat i el PP va portar i entregar a l'alcaldessa una nova fotografia.

  Engegat a Barcelona per l’alcaldessa Ada Colau, el debat i picabaralla per la retirada o manteniment dels símbols monàrquics dels edificis institucionals ha arribat a Badalona. Aquest dimarts, la situació s’ha produït a la sala de plens de l’ajuntament, d’on el nou govern local va retirar la fotografia del Rei Felip VI fa unes dues setmanes. A l’inici de la sessió relativa al mes de setembre, el portaveu del PP, Juan Fernández, va preguntar perquè no hi era el retrat del monarca. El tinent d’alcalde Jose Téllez va explicar que s’havia retirat la imatge del “ciutadà Felip”, fugint en tot moment del terme ‘Rei’, perquè el Reglament d’organització, funcionament i regim jurídic de les entitats locals afirma que la presència de la mateixa només és obligatòria si així s’especifica al Reglament Orgànic Municipal (ROM), i que, en el cas de la normativa badalonina, no és així.

   

  El portaveu ‘popular’ va etzibar ahir que es tracta d’una “decisió unilateral” i que el retrat del Rei ha estat a l’ajuntament “tots els anys de la Democràcia”. “El govern no pot prendre una decisió unilateral com aquesta; la Llei està per sobre del que cregui un govern”, va manifestar Fernández, que, acte seguit, va entregar a l’alcaldessa Dolors Sabater una imatge de Felip VI semblant a la que hi havia fins fa unes setmanes. Ciutadans es va sumar a la reclamació del PP. La imatge va restar sobre la taula de la líder de l’executiu durant la resta de la sessió.

   

  La retirada de la imatge del Rei respon a la línia del govern de revisar la presència d’alguns símbols als edificis institucionals i la nomenclatura d’algunes vies i espais públics.