Voluntaris Badalona trasllada al Ple el seu malestar amb el govern local

  0
  IMG_9203.JPG

  30/09/2015 – El col·lectiu es va manifestar a les portes de la Casa de la Vila i va intervenir al Ple, on es va debatre i aprovar una moció de suport a l'entitat.

  Un grup de Voluntaris Badalona es va manifestar ahir a la plaça de la Vila amb motiu del Ple municipal per protestar per la situació en la que viuen des de fa setmanes i que sembla no trobar solució. Recordem que el govern local va decidir prescindir de la figura de coordinador de Voluntaris, fins ara vinculada a l’Ajuntament amb sou de càrrec de confiança, i això va provocar malestar dins el col·lectiu, que va anunciar fa dies que deixaria de col·laborar en els actes municipals.

  Els Voluntaris també van estar presents a l’interior de la sala de plens, on van prendre la paraula per reivindicar el seu paper solidari a diferents actes i àmbits de la ciutat i per manifestar que el perfil de coordinador és “indispensable”. “Sense el recolzament de l’Ajuntament no podrem sufragar moltes de les nostres despeses. Cap govern ens havia tractat tant malament. Demanem als grups solucionar això”, van expressar els representants del col·lectiu, la causa dels quals estava recolzada per una moció aprovada amb l’abstenció de l’equip de govern.

   

  Els grups de l’oposició van demanar, en línies generals, buscar una solució per mantenir la vinculació a l’Ajuntament tasca de l’entitat, que tots coincideixen en subratllar com a “extraordinària”, i critiquen el fet que el col·lectiu se senti menystingut pel nou executiu. A través de l’alcaldessa i diferents dels seus representants, el govern va voler deixar clar que valora la tasca de Voluntaris, que vol mantenir la col·laboració i que s’ha reunit amb la junta i amb el seu coordinador prop d’una desena de vegades des d’estiu per tal d’encaixar la situació. El que si tenen clar, però, és que volen fer les coses d’una forma “diferent i més transparent”, i no creuen bo “ni per a l’entitat ni per a la institució” que el col·lectiu estigui vinculat salarialment a través d’una persona. “No creiem que això sigui correcte, per aquest motiu estem estudiant altres formes de coordinació i de finançar l’activitat i projectes de Voluntaris”, va remarcar Dolors Sabater.

   

  El fins ara coordinador de Voluntaris, Joan Escalada, continua de moment al capdavant de l’organització del col·lectiu però creu que alguna persona hauria d’assumir aquesta responsabilitat, ja sigui de la plantilla municipal o del col·lectiu, consensuada, per tal de substituir-lo. Explica Escalada que es va oferir a seguir vinculat a l’Ajuntament durant vuit mesos per tal de formar algú escollit pel govern per després deixar-li pas, proposta que l’executiu no va veure amb bons ulls.