El govern municipal portarà al regidor “trànsfuga” del PP davant la justícia per frau

  0
  IMG_3088.JPG

  31/10/2012 – Albiol acusa l'edil David Gómez d'encarregar obres en nom de l'Ajuntament per valor de 800.000 euros, però sense el coneixement municipal; un d'aquests suposats treballs és al pis que l'excoordinador de Sant Roc oferia al comerciant extorsionat per 3.000 euros.

  Fa dues setmanes que va esclatar el presumpte cas d’extorsió que implica de forma directa a l’exregidor del PP David Gómez, ara edil sense adscripció després d’abandonar el grup municipal ‘popular’, i les conseqüències continuen cuejant. Si divendres passat era Gómez qui denunciava que havia estat cessat per les infraccions d’un coordinador que no estava al seu càrrec i declarava en una entrevista al DIARI DE BADALONA una sèrie de qüestions que atacaven directament al govern municipal, ara és Garcia Albiol qui carrega contra el seu antic company de partit.

  L’executiu badaloní va informar ahir en roda de premsa que David Gómez ha estat encarregant obres en nom de l’Ajuntament però sense permís municipal des de fa mesos. Segons exposava ahir l’alcalde, fins a 24 moviments de construcció i reforma, per un valor de 800.000 euros, havia ordenat l’exresponsable de Serveis Socials i Sanitat a diferents constructores en dependències municipals i privades, des de 2011 fins el present mes d’octubre, i sempre sense el consentiment governamental i els processos administratius adients.

  El relat oficial detalla que les primeres factures per obres ‘desconegudes’ van arribar a principis d’any; l’Ajuntament les va desestimar al no conèixer la seva procedència i no va investigar d’on provenien perquè l’empresa emissora no va tornar a reclamar cap pagament. A finals de juliol, però, uns veïns de Sant Roc van alertar de que s’estaven realitzant unes remodelacions, sense llicència, a un local municipal i que els operaris estaven utilitzant l’electricitat de la seva comunitat. A partir d’aquell moment, el Consistori va percebre que hi havia, almenys, altres tres obres engegades en el seu nom, però que desconeixia completament, i també van ser aturades.  

  El 19 d’octubre, sempre segons fonts municipals, els responsables d’una de les constructores que havia encetat diverses obres de les esmentades van confirmar a l’administració local que va ser el regidor David Gómez, en nom de l’Ajuntament, qui havia encarregat les obres. Per afegir encara més llenya al foc, un dels treballs aturats, per valor de 25.000 euros, s’estava realitzant a una fica privada situada al número 64 de la carretera de Santa Coloma; exactament la mateixa direcció del “pis social” que l’excoordinador de Sant Roc, Antonio Cortés, oferia per 3.000 euros al comerciant que va interposar la denúncia contra ell i contra el regidor Gómez per extorsió.

  Albiol va assegurar que avui presentarien a l’Oficina Antifrau i a la Fiscalia tots els documents que proven el relat municipal per tal que s’investigui el cas i la justícia prengui les mesures necessàries. A més, recordà que es presentaran com acusació particular si els jutjats de Badalona accepten a tràmit la denúncia del comerciant de Sant Roc contra Cortés i Gómez, i va indicar que s’aportaran els mateixos documents com a prova si s’escau. “Hem tret la brossa de l’Ajuntament”. Així de contundent es va mostrar ahir el número 1 del PP a Badalona, qui va voler deixar clar que la ciutat no ha perdut cap euro degut a tot aquest entramat perquè els “mecanismes de control municipals” han funcionat bé. També va destacar que el Consistori no pagarà res en referència a aquestes obres, ja que no estaven encarregades oficialment, tot i que les constructores ja han començat a reclamar la liquidació de les factures.

  El regidor David Gómez va tardar poques hores en respondre que ell no sap “res” d’aquestes obres, que “mai” les ha encarregat perquè no té aquesta capacitat i que el responsable d’Urbanisme a la ciutat és l’alcalde Albiol. Quant als documents que posseeix el govern i que suposadament l’acusen, l’edil trànsfuga va afirmar que el seu advocat no ha pogut tenir-ne accés, però que tampoc els demanaran ni els examinaran fins que la justícia no vegi cap indici de delicte; en aquest sentit, espera que el procés sigui ràpid perquè pensa demanar declarar de forma voluntària. “Ja n’hi ha prou de màgia i funambulisme”.

  Si una cosa està clara, i així es va veure ahir durant el Ple, és que la relació Albiol-Gómez és una capsa de trons que pot no haver tingut el seu últim capítol aquesta setmana.