El Ple dóna un vot de cofiança a les Ordenances Fiscals del PP per 2013

  0

  31/10/2012 – Les abstencions de CiU i PSC, a més de la del regidor no adscrit David Gómez, permeten l'aprovació inicial dels preus públics; ara, l'oposició proposarà diverses modificacions.

  El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir de forma provisional la proposta inicial dels les Ordenances Fiscals i preus públics per l’any 2013. Les abstencions de tots els grups, a excepció d’ICV-EUiA, que va votar en contra, va permetre que el pla del PP passés el primer filtre del procés de cara a la seva implementació total.

  A partir d’ara, s’obre un període en el qual els partits de l’oposició poden presentar al•legacions per modificar el text primari del govern municipal. Tant PSC com CiU van decidir no vetar les noves ordenances en vistes a poder negociar una sèries de punt en els quals hi ha desacords. El regidor no adscrit David Gómez es va pronunciar en la mateixa direcció que socialistes i convergents i va abstenir-se. Els ecosocialistes, per la seva banda, va manifestar la seva contrarietat amb els preus públics que el PP vol establir el proper any.

  El govern pretén apujar la majoria de taxes en relació amb l’augment de l’IPC d’un 6,2% entre l’agost de 2010 i el de 2012. L’Impost de Bens Immobles, un dels que afecta a un nombre major de ciutadans, augmentarà només un 3%, donat que a principis del present curs es va haver d’incrementar en un 10% a petició de l’Estat. Això sí, comptarà amb subvencions del 80% per a les persones que cobrin la renda mínima d’inserció.
   
  El plantejament inicial, a més, inclou la congelació de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i l’Impost sobre l’Increment de Valors dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) -plusvàlua-.
   
  Una novetat que ha cridat molt l’atenció ha estat la intenció d’establir una taxa de 200 euros quan els conductors requerits en un control d’alcoholèmia demanin una segona prova de contrast.