El govern planteja una proposta de cartipàs que estalviaria 386.000 euros anuals

  0
  IMG_2428.JPG

  11/07/2015 – El plantejament inicial suposaria un estalvi d’1,5 milions d’euros per a tot el mandat, uns 386.000 anuals, degut a la rebaixa de sous de l’alcaldessa, dels regidors de govern i oposició, dels assessors de govern i de les dietes.

  El govern municipal va fer arribar ahir als grups de l’oposició una proposta de cartipàs municipal després d’una setmana d’haver-se trobat i haver dialogat amb cadascun d’ells. El plantejament inicial suposaria un estalvi d’1,5 milions d’euros per a tot el mandat, uns 386.000 anuals, degut a la rebaixa de sous de l’alcaldessa, dels regidors de govern i oposició, dels assessors de govern i de les dietes.

   

  D’acord amb la proposta, el sou de l’alcaldessa es rebaixaria un 25% i passaria de 76.391,28 € a 57.293,46 €. Els sous a percebre pels tinents d’alcaldia, els regidors delegats i els presidents i portaveus dels grups municipals s’igualarien, situant-se en 52.606,93 € bruts. També s’igualarien els sous dels assessors del govern, amb 40.000 € bruts. No hi hauria variacions en els sous dels assessors dels grups municipals i es mantindria la xifra actual de 35.000€ bruts. A banda de les nòmines oficials, recordem que els regidors de Guanyem Badalona, inclosa l’alcaldessa, ingressarien un màxim de 2.200 euros, marcats pel seu codi ètic; la quantitat restant de la nòmina es destinaria a inversions socials per a la ciutat.

   

  Dos càrrecs de confiança per al PP i el PSC

   

  El de la distribució dels càrrecs de confiança era un dels principals esculls a l’hora d’encetar la negociació. Tot i que inicialment volien un assessor per a cada grup, finalment el govern accediria a assignar dos per al PP i el PSC, els dos partits amb més regidors de la bancada opositora.

   

  En el capítol de les dietes per assistència a plens i comissions informatives, les quantitats es rebaixarien un 15%, situant un límit igual per a tots els regidors, una situació diferent a la vigent ja que fins ara els regidors amb dedicació exclusiva rebien més dietes.

   

  La xifra destinada a les subvencions que reben els grups municipals es mantindria, amb un total de 122.004 €, un import que caldrà repartir entre els grups municipals atenent la realitat actual, ja que aquest mandat hi ha set grups municipals i en l’anterior es comptava amb un total de quatre.

   

  Fins aquí, l’acord seria perfectament factible. Les condicions del PSC, l’aprovació del qual és indispensable per passar el filtre del Ple, es veurien cobertes amb els dos assessors i portaveu i president amb dedicació exclusiva. Fonts del partit apunten que estarien d’acord amb la rebaixa de sous i que el darrer obstacle seria la representació als consells d’administració de les empreses municipals i les competències de la Junta de Govern.

   

  La representació als consells i els poders de la Junta de Govern, darrer serrell

   

  Pel que fa als consells d’administració de les empreses municipals, el govern proposa una distribució d’un membre per a cada grup municipal, a més de la presidència, sempre a càrrec de Dolors Sabater, i la vicepresidència, que seria per al tinent d’alcalde delegat de l’àmbit en qüestió. D’aquesta forma, l’executiu sumaria cinc membres, comptant, a més, amb el vot de qualitat de l’alcaldessa, per quatre de l’oposició.

   

  La proposta no es veu amb bons ulls des de la bancada opositora, que no la considera ajustada a la representació del Ple. El tinent d’alcalde de Badalona Democràtica, Jose Téllez, explica que és la forma d’incloure els set grups als consells, atès que els minoritaris podrien quedar-se fora si ho fessin pel mètode ponderat tradicional. En qualsevol cas, explica, estan totalment oberts a la discussió amb tots els grups, igual que amb les competències a repartir entre el Ple i la Junta de Govern; Téllez assegura que estan disposats a que el Ple assumeixi tot el poder possible, sempre i quan això no impliqui un bloqueig de l’acció de govern. “Serà fàcil arribar a un acord en aquest sentit”.