El PSC demana un canvi en “l’actitud del govern” i fa valer el seu paper ‘clau’

  0
  alex llave.jpg

  11/07/2015 – A pocs dies de la data límit, l’aprovació del cartipàs municipal continua sense trobar el punt d'acord definitiu; el PSC és la peça clau perquè el tripartit pugui passar la seva primera prova de foc.

  A pocs dies de la data límit, l’aprovació del cartipàs municipal continua sent una incògnita. Fa una setmana, el govern es va reunir amb tots els grups municipals per intentar arribar a punts d’acord però les converses es van quedar lluny d’una entesa total. Ahir, en base a les negociacions, els de Dolors Sabater van fer arribar una proposta a l’oposició, que sembla haver guanyat terreny però continua sense convèncer el PSC, peça clau en el trencaclosques que l’executiu necessita quallar per aprovar el cartipàs. Amb aquesta metàfora, la de la clau, va voler fer valer ahir a la tarda la posició socialista el primer secretari local, Àlex Pastor. Després de rebre la proposta del govern, Pastor va pujar a Twitter una foto amb una clau a la mà i la frase “A buen entendedor, pocas palabras”.

   

  A primera hora del matí, abans de rebre l’oferta i després de dies sense cap contacte oficial del govern, el PSC va emetre un comunicat en el que avisava que “si l’actitud del govern no canvia”, Badalona podria “estar davant de la primera vegada en la història democràtica en què el cartipàs no supera el Ple”. Els socialistes són cabdals en aquesta primera prova de foc per a l’executiu. Amb el seu recolzament, la proposta de cartipàs seria aprovada. Amb el nou plantejament d’ahir, la tanca està més a prop d’obrir-se: el PSC està d’acord amb els dos càrrecs de confiança, la dedicació exclusiva de portaveu i president i la rebaixa dels sous i retribucions.

   

  Només queden dos esculls: els consells d’administració i els poders del Ple. Els socialistes consideren que, per tal de “valorar una proposta de cartipàs”, és “indispensable” que es retorni al Ple totes les competències delegades a la Junta de Govern Local, que els consells d’administració de les empreses públiques “siguin veritables consells de representació” i dotar als grups de l’oposició dels “recursos suficients per poder dur a terme la tasca de fiscalització del govern”.

   

  Fonts properes al govern i les negociacions es mostren optimistes i consideren que l’acord es tancarà. També transmet aquesta convicció la pròpia alcaldessa, Dolors Sabater, que a l’entrevista concedida al Diari de Badalona va afirmar estar “segura” de l’aprovació.