El govern plantejarà un procés participatiu de prop d’un any per decidir les inversions del mandat

  0
  IMG_0556.JPG

  22/02/2016 – El pressupost d’inversions de l’Ajuntament de Badalona podria girar entorn als 30 milions d’euros, segons fonts del govern municipal.

  El pressupost d’inversions de l’Ajuntament de Badalona podria girar entorn als 30 milions d’euros, segons fonts del govern municipal. Aquesta seria la quantitat aproximada que el Consistori “espera demanar a crèdit per a possibles inversions”, la xifra que la situació financera “permet per aquest mandat”.

   

  Tot plegat seria una aproximació tècnica que no està ni molt menys tancada i que ni tan sols s’ha començat a negociar amb la resta de forces, amb les que encara s’està debatent l’aprovació del pressupost ordinari. En qualsevol cas, això sí, tot apunta a que la quantitat serà superior al darrer annex d’inversions, presentat pel PP, que pujava fins als 18 milions.

   

  A dia d’avui, els diferents departaments del Consistori estan acabant de realitzar les seves peticions per saber quines són les necessitats que es demanden des de les diferents àrees.

   

  Un procés participatiu d’un any

   

  Amb la presentació del pressupost ordinari, el govern va obrir un procés participatiu que havia de servir com a prova pilot per fer extensiu i més ampli de cara a la partida d’inversions. La quantitat que es podrà deixar a debat és encara una incògnita. Primer, s’haurà de determinar la part captiva de les inversions, és a dir, aquelles que estan compromeses per a complementar fons provinents d’altres administracions supramunicipals –AMB, per exemple-, i, d’altra banda, saber quines necessitats d’urgències té la ciutat. Un cop cobertes aquestes despeses, es desprendrà la xifra que es podrà obrir a participació.

   

  El procés no serà tan senzill com el que es va dur a terme amb els 500.000 euros del pressupost ordinari. Ni molt menys. Des d’Hisenda indiquen que el procediment es podria dilatar fins a un any, ja que la participació en les inversions es voldrà moure a consells d’entitats de districte, associacions, consells de ciutat de diferents i altres esferes civils de la ciutat. Al marge, i com sí es va fer durant dues setmanes de gener, s’obrirà una votació semblant, presencial i via Internet.