Ensenyament reduirà les ràtios de 10 escoles de Badalona

  0
  IMG_8788.JPG

  19/02/2016 – La Generalitat adoptarà la mesura als centres "d'alta complexitat", situats sobretot a la zona sud de la ciutat.

  Segona setmana consecutiva de bones notícies a l’educació pública badalonina. Si fa uns dies la comunitat educativa i l’Ajuntament celebraven que cap línia de P3 es tancaria el proper curs, el descens de les ràtios és aquesta setmana la raó per celebrar una nova victòria en l’àmbit escolar. Ensenyament ha confirmat que les ràtios d’alumnes per classe baixaran a diferents centres de la ciutat afectats per un context social especial.

   

  En el transcurs d’una reunió mantinguda aquest mateix dijous, els Serveis Territorials d’Ensenyament han confirmat a l’Ajuntament que les ràtios de 10 escoles de la ciutat, les categoritzades com a “centres d’alta complexitat”, baixaran de 25 a 22 alumnes. La majoria estan situades a la zona sud de la ciutat i estan decretades oficialment per la Generalitat degut a les dificultats socioeconòmiques del seu entorn. Alguns exemples són els centres Baldomer Solà, Josep Boada, Feliu i Vegués, Josep Carner o Alexandre Galí.

   

  La regidora d’Educació, Laia Sabater, explica que s’ha aprofitat la baixada de la natalitat per esponjar les aules i millorar l’atenció educativa, i ha celebrat la bona notícia, que segueix al manteniment de línies de P3. També des de FAMPAs s’han mostrat molt contents per la mesura adoptada, després de molts anys rebutjant la massificació de les aules. Amb aquesta confirmació, es compleixen dos dels objectius principals del Consell Escolar: mantenir tots els grups escolars de la ciutat i començar a baixar ràtios.