El govern presenta el Pla de Joventut sense convèncer oposició ni entitats juvenils

  0
  IMG_9352.JPG

  26/03/2015 – L'oposició critica el govern del PP per haver elaborat un pla, durant tres anys, "sense participació ni consens" i tomba la proposta; el Consell de Joventut també es mostra en desacord.

  Badalona continuarà sense tenir un Pla Director de Joventut (PDJ). Almenys de moment. Dimarts, el govern local portava a Ple la proposta del document que ha de definir les línies a seguir en matèria juvenil entre 2014 i 2017, després de tres anys d’elaboració, i no va sortir ben parat. L’oposició en bloc es va mostrar contrària a la idea presentada per l’executiu del PP i va demanar la retirada del dictamen degut a la “falta de consens i participació”.

   

  La regidora d’ICV-EUiA, Aïda Llauradó, afirmà que la “diagnosi ha estat lenta i ha quedat caducada”, que no està feta “amb una mostra representativa” del jovent ni amb el teixit associatiu i va recordar la falta de recolzament i “hostilitat” que, diu, l’Ajuntament ha professat cap a les entitats els darrers quatre anys. El regidor convergent Josep Pera, per la seva banda, va demanar retirar la proposta i rectificar i millorar aspectes del PDJ. “Intenten justificar la participació però no ha existit i no hi ha consens. Aquest pla no serveix per a res”. La socialista Conxita Botey va destacar que el Consell de Joventut “se sent menyspreat” pel tracte del govern i la falta de consens. “Hi ha propostes bones però molts forats degut a la falta de debat. Han perdut una oportunitat”.

   

  El govern local va plantar-se amb un ‘no’ rotund davant la demanda de retirada de l’oposició. El regidor d’Educació, Juan Fernández, assegura que el Pla “s’ha fet amb rigor i sense pressa”, des de l’abril de 2013, i que compta amb l’aval de la Direcció General de Joventut de la Generalitat. L’edil ‘popular’ va defensar la participació d’entitats i ciutadania i va explicar que el document ha estat precedit de fins a tres diagnosis, per part de la Fundació Ferrer i Guàrdia, d’un fòrum jove i de diferents trobades amb el Consell de Joventut, amb alumnes d’instituts i amb joves no associats de totes les edats. Tanmateix, va recordar que es va obrir un blog per transmetre propostes i es va constituir la comissió informativa especial, en la que, va criticar, “l’oposició no ha fet cap proposta”. “És el pla director amb més participació de la història”. La proposta de Pla Director va ser tombada per PSC, CiU i ICV-EUiA.

   

  El Consell de Joventut, en desacord amb el Pla

   

  El Consell de Joventut de Badalona, coordinadora de les entitats juvenils de la ciutat, ha criticat les formes amb les que s’ha elaborat el document i la manca d’informació del mateix per part del Consistori. Assegura l’òrgan que “no ha estat implicat en el procés d’elaboració com es va marcar en les primeres reunions” i que la regidoria no “s’ha reunit amb les entitats per debatre el document” i les 90 propostes realitzades. Tanmateix, asseveren que no han “rebut cap informació de període d’esmenes” en darrers mesos “ni cap tipus de resposta a algunes de les demandes fetes”. Per últim, reproven que l’Ajuntament no hagi presentat el PDJ a les entitats abans de portar-lo a Ple.

   

  En aquest sentit, demanen que “s’obri un període per a que les entitats i el jovent de la ciutat puguin revisar el document i esmenar-lo de manera oficial, es consensuïn i s’apliquin les aportacions fetes i que es faci un seguiment real per part de tots els actors implicats”, a més d’una “sessió de presentació a les entitats i la ciutadania”.