El govern presenta uns comptes enfocats a Via Pública, Serveis Socials i 18 milions d’inversió

  0
  43
  Audiència pública pressupost.JPG

  16/01/2014 – El PP presenta la seva proposta de pressupostos per a aquest 2014, amb un total de 152 milions destinats a l'Ajuntament, dos milions més que el 2013 (+1,26%).

  El govern municipal va presentar ahir els pressupostos que han de marcar el camí de l’Ajuntament de Badalona i dels seus organismes durant aquest 2014. Després de mesos i mesos d’anuncis i modificacions en pròrroga, ja que el 2013 no va tenir uns comptes propis, arriben els nous plans econòmics de l’executiu del Partit Popular, esperats amb candeletes.

   

  El pressupost de l’Ajuntament del 2014 ascendeix a la quantitat de 152.021.543,64 euros i suposa un augment d’un 1,26%, uns 2 milions d’euros, respecte dels comptes prorrogats de 2013. Pel que fa al general consolidat, compost pel pressupost de l’Ajuntament, els organismes autònoms i les societats municipals, augmenta en 6 milions i se situarà en 253.120.362,11 euros.

   

  El regidor d’Hisenda i Recursos Interns, Ramon Riera, ha argumentat l’elaboració dels comptes al voltant de quatre grans aspectes: el context de crisi econòmica i social de les administracions estatal i catalana; el romanent de tresoreria resultant de la liquidació del pressupost de l’exercici 2012; el compliment del Pla d’Ajust i el Pla Econòmic-Financer i la situació de pròrroga pressupostària que s’ha viscut durant l’exercici de 2013.

   

  Augments en Serveis Socials i Via Pública; baixada en Educació

   

  Les variacions més rellevants les trobem a les àrees de Via Pública i Mobilitat, que passa de 29,8 a 31 milions (+4%), i de Serveis Socials i Salut, de 3,5 a 5,6 milions (+61%). La raó d’aquest darrer augment resideix, assegura el govern, en la priorització de les ajudes socials, com ara beques menjador o subvencions a entitats solidàries, però, sobretot, a la injecció de prop de dos milions d’euros al Servei d’Atenció Domiciliària per poder fer front al seu pagament complet sense haver d’esperar les aportacions de terceres administracions, una qüestió que ha portat de cap l’executiu des de 2012. Tanmateix, la neteja i la seguretat continuen sent dues de les apostes més fortes del PP.

   

  D’altra banda, s’observa un descens de més de 3 milions (-45%) en l’apartat d’Educació, Esports i Joventut, degut, explica el regidor d’Hisenda, a la retirada del pressupost de la partida que, el 2012, anava destinada a les ajudes per als llibres de text. Així com un descens del 19% en Cultura i Ciutadania.

   

  Destacar, així mateix, que el govern local ha hagut d’apartar uns 700.000 euros del propi pressupost, que van destinats al Fons de Contingència del 0,5% marcat per llei des de Madrid.

   

  Compliment d’acords amb CiU i PSC

   

  El regidor d’Hisenda i Recursos Interns ha posat de relleu el manteniment de les partides de subvencions per a emprenedors i per a l’impost de vehicles dels treballadors autònoms; la partida pressupostària dotada amb 100.000 euros per a la creació d’una subvenció de l’IBI per a persones aturades i la partida per a la creació de subvencions de l’IBI a associacions sense ànim de lucre, que dóna compliment als compromisos adquirits amb CiU i PSC durant l’aprovació de les Ordenances Fiscals.

   

  Un annex d’inversions que mira cap a la via pública

   

  Un dels aspectes a destacar de la presentació d’ahir és la incorporació d’un annex d’inversions amb 18 milions d’euros, la major part dels quals -17,2M- aniran destinats a microusbanisme, és a dir, a la millora de carrers, places, voreres, parcs i altres elements de la via pública. Les altres dues inversions relativament importants aniran a parar a les àrees de Govern -200.000 euros- i Cultura i Ciutadania -310.000-.