Desenes de veïns ocupen una sucursal de Bankia al Centre

  0
  30
  pah bankia.jpg

  17/01/2014 – La PAH de Badalona participa d'una mobilització, simultània a molts altres municipis de Catalunya, per bloquejar Bankia i negociar dacions en pagament i lloguers socials.

  La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha començat el 2014 d’allò més forta. Ahir al matí van dur a terme una acció sorpresa i van bloquejar diferents sucursals de Bankia per obligar l’entitat financera a negociar dacions en pagament i lloguers socials. Més d’una trentena a tot Catalunya, una de les quals a Badalona, que es va unir a la protesta simultània. Desenes de persones van ocupar l’oficina del banc situada a Francesc Layret fins al migdia.

   

  La principal reclamació del col·lectiu antidesnonaments era el compliment, per part de Bankia, d’una sèrie d’acords contrets el passat mes de maig. Quan els directius de la capital catalana, després de negociar amb els representants de la PAH, van acceptar les peticions, la plataforma va abandonar les sucursals. Els membre del moviment antidesnonaments a Badalona han explicat que, a nivell local, els directors de Bankia “són dialogants” i no resulta complicat arribar a acords, però que no a totes les ciutats és així, i per aquest motiu es duia a terme una acció conjunta.