El govern pujarà l’IBI a les gran superfícies i l’abaixarà a més de 550 comerços

  0
  32
  Botiga Mercadona al C.C Màgic Badalona (1).JPG

  23/09/2016 – L’executiu elabora i negocia les ordenances amb el PSC, que donaran llum verda a la proposta.

  El govern municipal proposarà un paquet de modificacions en les ordenances fiscals per al 2017 entre les que destaquen una millor redistribució de l’IBI per a grans superfícies i una nova taxa de pisos buits. El gruix d’impostos i taxes generals quedaran congelats tenint en compte l’actual situació de baixa inflació de preus, inclòs l'IBI. Les dues principals mesures han estat treballades i acordades conjuntament amb el PSC de Badalona.

   

  El Govern proposarà una redistribució de l’IBI per a grans superfícies comercials, bancàries i immobiliàries. Actualment del total de superfícies comercials, unes 6.680, el 10% més grans tenen un tipus un 5% superior a la resta de comerços més petits. El govern proposa rebaixar aquest 5% del tipus de l’IBI a més de 550 comerços i ho compensarà amb una pujada del 24% per a aquelles grans superfícies comercials amb uns valors cadastrals superiors als 400.000 euros, tal i com permet la llei, que suposen menys de l’1,5% del total de superfícies comercials.

   

  Bona valoració de les ordenances de 2015

   

  Així mateix el govern fa una valoració molt positiva de les modificacions efectuades per a aquest 2016, moltes d’elles proposades pel PSC de Badalona, com ara la tarifació de les escoles bressol. Des del PSC, Àlex Pastor afirma que, després dels bons resultats dels preus i iniciatives del passat any, han “tornat a fer un exercici de responsabilitat per acordar mesures que millorin el dia a dia dels veïns”. “Esperem que la gestió del govern, deficient en tants aspectes, estigui a l’alçada en la implementació d’aquestes mesures”, avisa Pastor.