El Govern talla l’aixeta a les escoles que segreguen per gènere

  0
  El Govern talla l'aixeta a les escoles que segreguen per gènere
  El Govern talla l'aixeta a les escoles que segreguen per gènere

  El Govern de la Generalitat ha decidit que no renovarà el concert a les escoles que segreguen per raó de sexe en les etapes d’infantil, secundària i estudis postobligatoris que caduquen a final de curs, segons ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. La mesura afecta un total d’11 centres i permetrà un estalvi de 15 milions d’euros.

  Així ho ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. “Els centres han d’estar lliures de discriminació“, ha remarcat Gonzàlez-Cambray, que ha indicat que el model de segregació “legitima el sexisme” i que, per tant, no ha de formar part de la xarxa concertada d’ensenyament a Catalunya.

  Els centres afectats són concertats i la majoria pertanyen a institucions religioses de caràcter conservador: Canigó, Bell-lloc del Pla, Les Alzines, Pineda, Xaloc, Institució Lleida, Campjoliu, Institució Tarragona, La Vall, La Farga i Viaró.

  Totes imparteixen els cursos d’ESO i en dos casos també el batxillerat. En aquests centres, l’exclusió afectarà 139 grups d’ESO, és a dir, 3.850 alumnes i 251 alumnes de batxillerat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí