Albiol afirma que va ser apoderat d’una societat a Belize sense cobrar res

  0
  Garcia Albiol reconeix que va ser apoderat d'una societat a Belize
  Garcia Albiol reconeix que va ser apoderat d'una societat a Belize

  L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va rebre un poder general per gestionar una societat (Luverne International) a Belize el 2005. La societat es va obrir a través d’una gestora andorrana vinculada al banc Andbank, segons han avançat El País i La Sexta, recollint documents inclosos dins dels Pandora Papers.

  Luverne International es va mantenir activa fins al desembre del 2015, any on Albiol va perdre l’alcaldia de la ciutat i va ser cap de llista del Partit Popular a la Presidència de la Generalitat. Els poders otorgats a Albiol per la societat li permetien obrir comptes bancaries a l’extranger i gestionar propietats.

  En declaracions a La Sexta, Garcia Albiol ha explicat que va acceptar l’esmentat poder el “en un moment on no tenia càrrecs de govern o executiu de representació política”. Segons l’alcalde de Badalona, ho va fer per emprendre projectes empresarials.

  “És cert que vaig rebre el 2005, fa 16 anys, uns poders per dur a terme activitats empresarials a Centreamèrica i que una sèrie de persones, que res tenen a veure amb la política ni amb el PP, vam voler fer projectes personals”, ha assenyalat. Albiol ha insistit que llavors era “regidor de l’oposició” i que aquesta era una “alternativa per obrir nous camps professionals”.

  Defensa la seva honoralbilitat

  En declaracions a La Sexta, Xavier Garcia Albiol ha assegurta que no va obtenir “rendiments econòmics d’aquesta empresa” i que “no va dur a terme cap tipus d’acció amb aquests poders”. Albiol ha desvinculat l’activitat de la societat offshore Luverne International amb la seva trajectòria política. “Sóc una persona honrada”, ha reiterat l’alcalde de Badalona.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí