El govern vol remodelar la platja dels Pescadors abans de l’estiu de 2018

  0
  IMG_9590.JPG

  15/05/2017 – El projecte inclourà un espai museístic del passat mariner de la ciutat i diferents millores de l'espai.

  La platja dels Pescadors de Badalona tindrà un espai museístic que recordi i honori el passat mariner de la ciutat. De la mateixa manera es col·locarà un monument a la memòria dels pescadors morts l’any 1911 naufragats a causa d’un temporal. Aquestes, i altres actuacions, estan previstes al projecte de reordenació de la platja dels Pescadors que ha elaborat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament, i que esperen poder materialitzar perquè sigui una realitat l'estiu de 2018.

   

  El projecte preveu a la platja dels Pescadors una museïtzació de l’espai de les barques amb elements exteriors que expliquin el passat mariner de la ciutat i la recuperació del conjunt de les 7 barques com a elements incorporats al paisatge de la platja. Així mateix es transformarà l’edifici conegut “la Màquina” com a base per a l’espai expositiu, eliminant les panyoles soterrades (espais destinats a emmagatzematge) i exposant la màquina més antiga que ajudava a varar les embarcacions de pesca a l’interior de l’edificació com a testimoni de la feina dels pescadors.

   

  En aquest mateix tram es preveu millorar l’accessibilitat a la platja; es plantarà vegetació per crear zones d’ombres properes als bancs del passeig; s’actualitzarà el sistema de megafonia permanent i s’ampliaran o reubicaran la dotació de dutxes. Altres actuacions projectades afectarien l’adequació de la zona adjacent a la façana posterior de la Piscina Esportiva Municipal, amb pavimentació i zones d’estar amb ombra; per tal d’allargar la zona de passeig Marítim.

   

  El projecte de reordenació de la platja dels Pescadors de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament també està estudiant la possibilitat del soterrament o la integració amb les edificacions de serveis de l’estació transformadora situada al passeig Marítim a tocar dels banys de la Donzella. També, en aquest espai, s’estudia enderrocar l’extrem del mur i part de les panyoles per eliminar els obstacles visuals i ampliar l’espai del mirador. Just en aquest indret s’instal·laria el monument als 11 pescadors badalonins que van morir al temporal del 31 de gener del 1911.

   

  Recentment s’ha reunit la comissió de treball que “a partir d’ara farà una valoració econòmica de cadascuna de les actuacions proposades” per prioritzar les intervencions”. L’AMB, que ha d'enllestir el projecte executiu, té previst una partida de 500.000 euros destinada a aquest projecte.