El Grup La Pau factura més de 19 milions d’euros durant el 2013

  0
  Preventius (2).jpg

  07/04/2014 – El Grup La Pau va tancar l’exercici del passat 2013 amb una facturació total de 19.309.940 euros, un 0’1% menys que el 2012.

  El Grup La Pau va tancar l’exercici del passat 2013 amb una facturació total de 19.309.940 euros, un 0’1% menys que el 2012. Una xifra que el director financer, Jordi Alonso, valora com a “molt positiva tenint en compte la reducció de la retribució del sector públic, els endarreriments en els pagaments que experimenta el sector sanitari i l'increment de la plantilla en 12 persones”.

  El desembre passat, la cooperativa amb seu a Badalona va ser l’adjudicatària del servei públic de transport adaptat per a usuaris amb dificultats de mobilitat del Barcelonès pels propers dos anys. Una adjudicació que atorga el Consell Comarcal del Barcelonès i que suposa l’expansió i la consolidació de Grup La Pau en nous sectors.

  Les quatre àrees principals de negoci de La Pau són el transport sanitari urgent, que suposa el 54% del volum de serveis; el transport sanitari no urgent (37%); el transport adaptat (7%); i, els serveis preventius, que representen el 2% del volum total de serveis de La Pau.

  Va ser en aquesta última branca, la dels serveis preventius, on La Pau va créixer un 40% respecte 2012, realitzant un total de 168 serveis entre els quals es van cobrir concerts multitudinaris al Palau Sant Jordi  o els partits de bàsquet del Joventut de Badalona. També els serveis a mútues privades (transport sanitari per als associats de mútues de treball) van registrar un creixement notable: en un sol exercici ─2013─ es va facturar més de 58.000€, més del doble que els ingressats en aquest tipus de serveis en els cinc anys precedents.

  Aquest 2014, a l’espera de la publicació de nous concursos, l’objectiu econòmic clar és “augmentar la facturació en les quatre branques de serveis”, explica Alonso. D’altra banda, el responsable financer insisteix que la cooperativa “centrarà part dels esforços en les polítiques socials per continuar creixent”.

  Amb aquesta premissa, el consell executiu va presentar en la passada assemblea un nou pla social que va tenir molt bona rebuda entre els 86 socis que formen la cooperativa. Entre les propostes que s’hi inclouen, destaca oferir mòduls formatius per als socis, beques per als familiars directes dels mateixos o destinar un 0.7% dels beneficis anuals de la companyia a projectes socials externs.