El Joventut anivella la semifinal i l’Olímpic somiarà amb la gesta (81-87)

0
    29
    David Grau / CJB

Ha fet els deures la Penya aquesta temporada? Pot ser sí…o pot ser no. Perquè el Joventut va – per fi – exhibir el seu potencial de la temporada 2021 – 2022 al Palau Blaugrana davant el Barça (81-87) per anivellar la sèrie de semifinals (1-1) i gaudir del factor pista a favor als dos enfrontaments que es disputaran la propera setmana a l’Olímpic.

El conjunt de Carles Duran va protagonitzar un derbi excel·lent des del salt inicial i una seriositat absoluta, de menys a més, i amb un lideratge coral amb molts noms com a actors protagonistes: Ante Tomic, Joel Parra, Ferran Bassas, Pau Ribas Andrés Feliz, Guillem Vives…la Penya!

El segon partit disputat al Palau va començar amb un gir de 180 graus. Si el desencert va ser el ritme de partit a l’estrena de semifinals, al segon derbi va ser l’encert qui va agafar el relleu. Intercanvi constant de cistelles, amb la Penya liderant el marcador gràcies al seu encert exterior (16-19). Tot i això, l’inici fulgurant verd-i-negre no va poder aturar la reacció local als darrers 2 minuts (24-19).

Però aquesta escletxa blaugrana va ser només un miratge, després d’un parcial 0-6 badaloní liderat per Pau Ribas i Joel Parra que anivellava novament el marcador abans de tancar el període inicial (26-27). Enormes Feliz, Ribas, Tomic i Vives.

Tal com va ocórrer fa 48 hores, el Barça va intentar començar a intentar trencar el partit amb un parcial 7-0 (33-27), però la Penya no li va permetre. Resposta seriosa i contundent d’un Joventut que va respondre amb un parcial 7-15 liderat per Ferran Bassas amb dos triples decisius i en un moment clau de l’enfrontament abans del temps de descans (40-42).

La represa de la Penya al Palau va començar amb un lideratge verd-i-negra enorme. Imperial Joel Parra al rebot defensiu i gran Feliz i Ribas liderant el Joventut al rebot. Amb aquesta combinació a pista va ser explosiva, amb un parcial 0-8 que obligava Jasikevicius aturar el partit (42-50).

Però aquest ‘break’ no va tenir la reacció blaugrana prevista i Joel Parra va fixar una màxima destacada de 12 punts a favor de la Penya (44-56). Parcial 0-6 ‘made in’ planter verd-i-negra.

El conjunt de Carles Duran va mantenir aquest marge superior als 10 punts al final del tercer quart. Enorme defensa i solidesa verd-i-negra abans d’iniciar-se el quart decisiu (53-65), amb Parra, Bassas i Tomic al capdavant.

I el somni de mantenir amb opcions tancar el segon partit amb victòria va començar a agafar força amb un triple del ‘capitano’ Albert Ventura i una nova acció de Tomic sota cistella (55-70). Màxima verd-i-negra de 15 punts a “només” 8 minuts del final.

A 6 minuts de la conclusió, els nervis al Barça van començar a florir, però el Joventut va refermar la seva defensa, aprofitant amb força les transicions i mantenir el +10 al marcador a només 3 minuts del final (69-79). La victòria i l’equilibri de l’eliminatòria estava cada dia més a prop.

Sense cap reacció del Barça, el Joventut va mantenir una victòria excelsa al Palau que ja és històrica i la sèrie de semifinals arribarà a l’Olímpic amb el factor pista a favor del Joventut: dimecres 8 de juny (21h) i divendres 10 de juny (21h).

Ante Tomic va ser l’MVP verd-i-negre amb 24 punts, 5 rebots i 22 de valoració. Decisiu també Joel Parra amb 10 punts, 4 rebots, 4 assistències i 4 recuperacions (21v). La notícia negativa i encara sense abast, va ser la lesió d’Andrés Feliz.