El Joventut no pot aturar el gran estat de forma blaugrana (62-80)

0
    40
    David Grau / CJB

La Penya cau al derbi davant el FC Barcelona en un partit amb domini absolut del conjunt de Saras Jasikevicius. Els de Carles Duran van arrossegar les sensacions negatives de les jornades anteriors i amb el bonus track de no haver pogut exercitar-se pràcticament amb tot el grup, després de la Finestra FIBA.

El partit a l’Olímpic va començar amb un passadís del Joventut a l’actual campió de la Copa ACB. Actitud esportiva del conjunt de Carles Duran abans d’iniciar un derbi més aviat espantadís. El tècnic verd-i-negra va apostar pel quintet amb els cinc jugadors que més regularitat i sensacions postiives han mostrat en els darrers partits: Tomic, Pau, Bassas, López-Aróstegui i Brodziansky. Sense la participació de Nenad Dimitrijevic a pista, Ribas va agafar la direcció del matx al temps inicial.

De fet, el base badaloní va inaugurar el marcador i va ser l’inici d’un intercanvi de cistelles constants, però amb els blaugrana capgirant el partit abans d’arribar al minut 5 del matx (9-13). Mirotic i Calathes van liderar els atacs del conjunt de Jasikevicius i el bon estat de forma dels blaugrana va provocar una diferència de 9 punts al final de primer quart (12-23).

L’escletxa encara es va fer més gran a l’inici del segon període (16-32) i el domini visitant en tots els registres a pista es va traduir en una diferència que pràcticament doblegava els punts que sumava el Joventut. A l’equador del segon quart, una tècnica sobre Carles Duran i una cistella fàcil d’Abrines va deixar encara més grogui la Penya (19-37), sense poder aturar la bona circulació i encert blaugrana. Menys 18 al marcador en només 15 minuts de partit. Als darrers cinc minuts, els badalonins van aconseguir emportar-se el parcial (13-8) però la diferència encara es va mantenir per damunt dels dos dígits (32-45). L’encert exterior de Ferran Bassas, el més destacat per part local al primer temps (9 punts).

La diferència de només 13 punts no va ser suficient per part del conjunt blaugrana i a la represa va sentenciar el partit i esmicolar la Penya. El Joventut va oferir la imatge més negativa de la temporada, amb només sis punts i un Barça que mantenia la piconadora, sense afluixar el ritme. Diferència de 27 punts i imatge molt pobra de la Penya (38-65).

Al darrer període, l’aspecte ofensiu es va aconseguir millorar (24-15) contra un Barça que va reduir el ritme, amb el partit ja sentenciat i la victòria a la butxaca. Un període sense gaire història i amb la feina ja feta per part dels de Jasikevicius. La diferència d’intensitat i sensacions van evidenciar un derbi amb les dues realitats que hi ha a cadascuna de les dues ciutats (62-80).

Ferran Bassas va ser el jugador més ben valorat del Joventut (19) gràcies als seus 15 punts, 3 assistències i 3 rebots.