El júnior de la Penya, tercer a l’Adidas NGT de València

0
    28
    Aleix Haro, en el cinc ideal del torneig. / Foto: Miguel Ángel Polo - Valencia

El júnior del Divina Joventut no ha pogut obtenir el bitllet per a la Final a 8 de l’Eurolliga. En el primer torneig classificatori de l’Adidas Next Generation Tournament, disputat a l’Alqueria del Basket de València, els verd-i-negres van quedar fora de la final i han hagut de conformar-se amb la tercera posició. El València Basket, campió en vèncer la Virtus de Bolonya en la final (82-71), ha aconseguit la classificació.

La Penya va encetar el torneig tombant l’Asvel Villeurbanne amb autoritat (67-53), amb el pivot Vinicius da Silva (18 punts i 17 rebots) com a home més destacat. En la jornada de dissabte, però, la Virtus de Bolonya es va convertir en el botxí dels homes de Marc Calderón. Els italians es van recolzar en l’encert exterior de Matteo Nicoli (19 punts i 5/10 triples) i el domini en la pintura de Gora Camara (15 punts i 15 rebots) per tombar els verd-i-negres (76-73) i privar-los de jugar la final. Els 23 punts d’Aleix Haro i el bon partit d’Adrià Domènech (16) van ser insuficients. En l’últim partit de la fase de grups, els badalonins van sumar un triomf ja estèril davant de l’Estudiantes (95-69). Com a segona de grup, la Penya ha jugat aquest diumenge  pel tercer lloc contra el Porsche Ludwigsburg alemany, al que ha derrotat per 84-80 amb Aleix Haro com a màxim encistellador (16 punts).

Després de la cita de València, el júnior verd-i-negre afrontarà ara el Torneig de l’Hospitalet, del 4 al 6 de gener, on és el vigent campió. Enguany la competició, que compleix 40 anys, ha deixat de formar part dels tornejos classificatoris de l’Eurolliga, però manté un cartell de luxe. En el grup A hi haurà el Barça Lassa, el Gran Canària, el Partizan de Belgrad i l’Alba de Berlín, mentre que la Penya estarà en el grup B junt amb l’Stellazzurra Roma, actual subcampió de l’Adidas Next Generation Tournament, l’NBA Academy Africa, un combinat dels millors jugadors africans, i el conjunt amfitrió, el Torrons Vicens CB L’Hospitalet.

Marc Calderón, donant instruccions. / Foto: Miguel Ángel Polo – Valencia

El Joventut debutarà al torneig de l’Hospitalet el dia 4 (12h) contra l’NBA Academy Africa i aquell mateix dia, a partir de les 6 de la tarda, se les veurà amb l’Stellazurra. L’endemà, dia 5, el rival serà l’Hospitalet (14h). Els dos primers de cada grup es classificaran per a les semifinals, que es jugaran el diumenge 6 de gener al matí. A la tarda, a partir de les sis, tindrà lloc el concurs de triples, i a 2/4 de vuit del vespre, la final.

L’any passat la Penya es va endur el títol a l’Hospitalet en derrotar el Barça en la gran final (77-74), amb Joel Parra en el cinc ideal i Dani Miret com a millor entrenador.