El júnior s’oblida de guanyar (62-65)

0
    24

15/12/2014 – El FIATC Joventut pateix la quarta derrota consecutiva a la lliga contra un Olost que es jugava evitar la repesca.

El júnior de la Penya no passa pel seu millor moment. L’aturada de la competició oficial no ha servit perquè el conjunt d’Adrià Alonso pugui retrobar les bones sensacions i recuperar-se dels darrers mals resultats.

El passat dissabte a l’Olímpic, el FIATC Joventut va caure contra l’Olost en un partit que es va decidir en els darrers instants. Els visitants van saber frenar als verd-i-negres des de l’inici, evitant que la Penya gaudís d’avantatges impossibles de recuperar.

Durant el primer quart, els badalonins van dur la iniciativa en el marcador, però la feina dels pivots de l’Olost i la millora de la defensa en el tram final del període van mantenir l’electrònic molt igualat (18-17).

Al segon quart, el joc exterior de la Penya va créixer, trobant millors situacions de tir per anotar. Tot i així, l’Olost va ser capaç de recuperar-se i marxar al descans totalment enganxat (38-35).

En la primera meitat del tercer quart, el FIATC Joventut va tenir opcions reals de trencar el partit. La bona sortida de Xabi López, amb dos triples quasi consecutius, va obrir un forat de vuit punts a favor de la Penya (48-40).

Semblava que les forces de l’Olost començaven a desaparèixer, però un temps mort de Jordi Sainz va servir per calmar els ànims i reactivar als seus jugadors. Els visitants van respondre al domini verd-i-negre de la millor forma possible: parcial de 2 a 11 i marcador capgirat al final del tercer quart (50-51).

L’últim parcial va ser agònic. L’encert va quedar minimitzat i els nervis van començar a sorgir. La situació de partit cada cop afavoria més a un Olost que va estar més fi en els tirs lliures.

A 17 segons per la conclusió va arribar una de les jugades clau. Raül Segura anotava una cistella que donava tres punts d’avantatge als visitants (62-65). Albert Real va intentar un triple que va estar ben defensat per l’Olost i la Penya no va poder carregar el rebot ofensiu, ja que David Vidal va atrapar l’esfèrica a dos segons pel final.

Amb aquesta derrota, el FIATC Joventut repeteix el registre més alt de partits perduts en una sola fase de la lliga dels darrers cinc anys (9/5). Des de la temporada 2010-2011, amb Suárez, Vives i Homs a l’equip, que el júnior no perdia en cinc jornades de lliga durant una de les voltes del campionat.

Tot i així, el conjunt d’Adrià Alonso tanca la primera fase de la lliga segon. La Copa Federació, que es celebrarà el pròxim cap de setmana a Sant Cugat, anirà bé a l’equip per seguir competint i corregint errades.

El pròxim 20 de desembre, al Pavelló Municipal de Sant Cugat del Vallès, la Copa Federació masculina quedarà inaugurada amb un CB L’Hospitalet – Sant Josep (9h).

Tot seguit, a les 10:45h, està previst que es disputi la segona semifinal entre el FIATC Joventut i el Sant Cugat. La final es jugarà el 21 de desembre (12:45h) en el mateix escenari.