L’Ourense empeny al Prat fins al descens (55-56)

0
    39

15/12/2014 – Els potablaves perden per tercera jornada consecutiva i ja són l’equip cuer de la LEB Or.

No hi ha manera de guanyar un final ajustat. Amb la derrota soferta ahir al Joan Busquets contra l’Ourense, el CB Prat manté la seva particular agonia en els darrers minuts dels partits. Va ser l’equip d’Agustí Julbe qui va dominar el marcador durant quasi la totalitat dels 40 minuts de joc, però el resultat final va acabar afavorint al conjunt gallec.

L’Ourense aterrava al Prat amb l’espantada d’última hora de Tyler Brown, rookie que havia protagonitzat un mal inici de temporada a les ordres de Gonzalo García de Vitoria. L’espectacle i el bon joc va decidir no fer acte de presència al Joan Busquets. El partit entre el Prat i l’Ourense va ser fluix, i gens atractiu per l’espectador.

Cap dels dos equips va tenir el seu millor dia en atac i el duel es va decidir gràcies a la veterania dels gallecs. Amb un David Iriarte que ha anat recuperant sensacions, el Prat començava el duel plantant-li cara al segon classificat de la LEB Or. Després d’un primer quart igualat (14-15), el vinculat de la Penya agafava el timó i se situava per davant.

Iriarte, molt actiu, marxaria fins als 10 punts i 6 rebots al descans, per liderar l’atac potablava (34-28). Només els fonaments tècnics de Guillermo Rejón van evitar que el Prat disposés d’un avantatge més ampli, ja que l’Ourense va completar un primer temps desastrós.

Tot i el dia nefast des del triple de l’Ourense, els visitants van saber retallar la distància el tercer quart (43-40) i encarar els darrers minuts amb clares opcions d’endur-se el partit. Si bé l’atac gallec va seguir sense aparèixer, la defensa de l’Ourense va fer un pas endavant, i el Prat només va poder anotar 21 punts durant la segona meitat.

Agustí Sans va completar un dels seus millors partits de l’any per mantenir per davant a l’equip de Julbe. A dos minuts per la conclusió, el CB Prat guanyava per dos punts (55-53), però l’experiència de Pedro Rivero a l’hora de dirigir als seus i un últim tir lliure agònic anotat per Suka-Umu – el seu únic punt del duel – van fer que l’Ourense capgirés el marcador (55-56). El Prat no va saber tancar el partit i ho va pagar molt car.

Víctor Serrano (8 punts, 10 rebots i 18 de valoració) i Agustí Sans (13 punts, 3 assistències i 13 de valoració) van ser els millors del vinculat de la Penya. Després de dotze jornades de lliga, el conjunt potablava és el cuer de la LEB Or (3/9). Diumenge (18h) a la pista del Palma cal reaccionar com sigui.

Fitxa tècnica:

CB Prat Joventut (55): Vilanova (2), Abalde (7), Iriarte (13), Martí (4), Serrano (8), Gomila (1), Sans (13), Nogués (5) i Nikolic (2).

Ourense Baloncesto (56): Díaz (2), Arco (5), Allison (8), Rivero (11), Martínez (10), Rejón (11), Suka-Umu (1), Fieler (4) i Busma (4).

Parcials: 14-15 / 20-13 / 9-12 / 12-16

Rebots: Serrano (10) / Rejón (7)

Assistències: Sans (3) / Rivero (2)

Incidències: partit corresponent a la tretzena jornada de la LEB Or, disputat al Pavelló Joan Busquets.