El jutge creu que l’Ajuntament hauria vulnerat la llibertat ideològica si hagués obert el 12-O

  0
  IMG_8473.JPG

  16/10/2016 – El jutjat contenciós-administratiu 14 de Barcelona ha ratificat la prohibició d'obrir l'Ajuntament de Badalona el 12-O.

  El jutjat contenciós-administratiu 14 de Barcelona ha ratificat la prohibició d'obrir l'Ajuntament de Badalona el 12-O. En una interlocutòria, el jutge precisa que l'actuació administrativa del consistori que se suspèn és el punt d'una resolució que permetia als treballadors de l'Ajuntament anar a treballar el 12 d'octubre a canvi d'escollir un altre dia de festa. Segons recull la interlocutòria, "l'interès de determinats treballadors de l'Ajuntament de Badalona d'anar a treballar aquell dia no pot justificar que l'Ajuntament faci una actuació aparentment contrària a dret". La decisió judicial arriba després de la vista oral d'aquest dijous, on es van escoltar les parts.

   

  La interlocutòria se centra especialment en el punt que permetia els treballadors anar a la feina el 12 d’octubre a canvi d’un altre dia, a escollir entre l’1 d’abril o el 9 de desembre. Finalment, els funcionaris no van acabar acudint als seus llocs de treball, tot i que sí els regidors, que van obrir les portes per a atendre consultes dels ciutadans però no per fer tràmits. El jutge creu que no va existir “mala fe” en demanar la suspensió de l’obertura de l’edifici consistorial amb tan poc temps de marge perquè la delegació del govern espanyol “ni coneixia ni podia conèixer que existia una efectiva resolució de l’Ajuntament de Badalona encaminada a l’obertura de les seves dependències en aquesta data” i la proximitat de la data, el 10 d’octubre al migdia, obligava la justícia a pronunciar-se, com a màxim, l’11 d’octubre.

   

  Per això, justifica el jutge, es va aplicar l’article 135.1 de la Llei de la Jurisdicció Contenciosa-administrativa, que permet l’adopció de mesures cautelars en “circumstàncies d’especial urgència”. D’altra banda, segons sosté el magistrat, l’Ajuntament de Badalona va incomplir amb l’article 56.1 de la Llei de Règim Local, que estableix que havia d’informar a la delegació del govern espanyol dels acords presos pel consistori.

   

  Segons recull la interlocutòria, d’haver-se aplicat la resolució del govern municipal de Badalona podria haver causats “perjudicis irreparables tant a l’interès general com a la llibertat ideològica dels treballadors”. D’altra banda, també al·ludeix a la protecció de la “llibertat ideològica dels empleats públics” de l’Ajuntament de Badalona.