Un artista crea el perfum de Badalona per a una exposició sobre els olors de la ciutat

  0
  51
  anis mono.jpg

  17/10/2016 – L'exposició 'Olfactorium Badalona' de l’artista Nasevo es pot visitar al Centre Cultural El Carme.

  La passada setmana va ser inaugurada a la sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme l’exposició 'Olfactorium Badalona' de l’artista Nasevo, un creador que defineix tota la seva obra artística al voltant d’un dels sentits menys explorats: l’olfacte. Explorant el concepte veure/olorar – olorar/veure, la seva obra és plena de referències artístiques amb un fresc sentit de l’humor.

   

  Per a aquesta exposició s’ha creat un espai per experimentar, aprofundir i gaudir sobre les aromes que defineixen la ciutat, i que, unides, formen el perfum únic i distintiu de Badalona que Nasevo ha creat expressament per a l’ocasió.

   

  Per donar la benvinguda, s’han triat quatre màscares de nas en gran format per representar el cicle de les quatre estacions, els quatre elements segons els quals els clàssics dividien la matèria, i els quatre punts cardinals; a la vegada que, en aquest cas, signifiquen els quatre aromes de Badalona: Baetulo, Murtra, Mar i Anís.

   

  Baetulo fa referència al passat romà; Murtra, a la planta que aromatitza i dóna nom al monestir de Sant Jeroni de la Murtra; Anís, per la fàbrica d’Anís del Mono, joia modernista, on encara s’hi fabrica un producte emblemàtic per a la ciutat; i Mar, tan present per al desenvolupament de Badalona com a ciutat de tradició marinera.

   

  A partir de la classificació d’aquests quatre motius, es presenten obres de l’artista que per iconografia, tema o estil artístic evoquen aquestes essències. El visitant podrà experimentar-ho empíricament.

   

  L’exposició ret homenatge al poeta experimental Joan Brossa mitjançant una selecció de poemes literaris, a més del poema corpori que va dedicar a Badalona.

   

  L’exposició es podrà visitar fins al 8 de gener de 2017. Els horaris de la sala són de dimarts a dissabte de 16 a 20.30 hores; i dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 hores, amb entrada lliure.