El jutjat suspèn el judici contra un membre de la CUP detingut per la Guàrdia Urbana

  0
  54

  18/10/2012 – La jutgessa no veu delicte en la denúncia policial i convoca un judici per faltes de cara al desembre, quan el militant també actuarà com a part denunciant per "agressions" i "detenció il·legal".

  La nit del passat divendres, dia 12, quan la CUP de Badalona celebrava un acte contra el Dia de la Hispanitat al Casal Antoni Sala i Pont, la Guàrdia Urbana es va personificar al local per queixes del veïnat sobre soroll i consum d’alcohol a la via pública, segons apunta l’Ajuntament. Fonts municipals indiquen que un dels militants va fer cas omís als requeriments de documentació i va colpejar als agents, pel que va ser detingut; segons l’agrupació política, no obstant, desmenteix aquestes afirmacions i assegura que la intervenció va anar precedida de múltiples provocacions per part de la brigada Omega i el seu sergent, que van detenir el seu company de forma “arbitrària” i amb “abús de força”. Després de passar la nit entre la Comissaria de la Guàrdia Urbana i la dels Mossos d’Esquadra, el detingut va ser alliberat amb càrrecs passades les 9 del matí.

   

  Dimarts, amb una concentració de recolzament a la porta dels jutjats, el militant de la CUP va ser absolt després que la jutgessa suspengués la sessió per no veure cap delicte. El denunciat, però, tornarà al desembre a la sala per un judici per faltes, on ell també actuarà com a part denunciant per “detenció il·legal” i per les “agressions” que, diu, va rebre dels agents de la Guàrdia Urbana.

   

  Arran d’aquest incident, la CUP de Badalona ha demanat que finalitzi la repressió que pateixen per part del govern municipal i que les forces polítiques també es posicionin en contra de les mesures de l’executiu d’Albiol.