El Juvenil, a les portes de l’èxit

0
    30

17/06/2013 – El Badalona va caure en la gran final de la Copa Catalunya de la categoria contra el Barça per un ajustat 3-2. Gual va fer els dos gols escapulats

Una reacció tardana escapulada va donar emoció a una final del Campionat de Catalunya Juvenil que el Barça va aconseguir dominar en la primera hora de partit. Un Badalona amb molta actitud i empenta no va poder evitar que el rival materialitzés amb encert les ocasions que disposava i quan va intentar remuntar el 3-0 desfavorable, els de Cuesta van posar-hi intensitat i dos gols que van generar incertesa en un Barça que, al final, va ser qui va aixecar la copa de campió.

El Badalona no va perdre-li la cara al duel en cap moment. Va ajudar-li saber que el favoritisme corresponia als blaugrana, campions de lliga amb molta solvència. La gran final disputada a Vilanova i la Geltrú era la cloenda a un curs fantàstic del Juvenil badaloní i suposava a més el darrer dels partits en què molts dels futbolistes coincidirien sobre un camp de futbol. Era doncs una gran ocasió per finalitzar l'any amb un somriure encara més gran, amb una alegria que arrodonís la temporada.

Dues bones accions de Marc Gual van estar molt a prop d'avançar en el marcador al Badalona. Però va ser el Barça qui va marcar primer. A la mitja hora de partit, Gual va fer l'1-0. A la represa el Barça va voler sentenciar la final i va fer-ho de manera virtual, amb dues dianes de Munir i Wilfrid. Era el minut 52 i tot semblava decidit. Però davant estava el Badalona, acostumat a lluitar contra l'adversitat i a aixecar resultats impossibles. Amb la màxima d'esforçar-se fins al final, Gual va marcar el 3-1 al 60'. Jordi Sánchez va fer poc després el 3-2. Però l'àrbitre va determinar que la jugada era invàlida per fora de joc. Per molt que ho va intentar, el Badalona no va marcar el segon fins al 89', amb una falta directa de Gual. L'equip ja no va tenir temps a buscar l'empat. Però en qualsevol cas, el sots campionat és l'enèsim succés d'un brillant curs.

FITXA TÈCNICA

FC Barcelona: Suárez; Palencia, Blanco, Rodrigo, García, Ortega, Munir, Wilfrid, Godoy, Corredera, Rodón // També van jugar: Álvarez, Mohamed, Buenacasa

CF Badalona: Aguilar; Raul, Coll, Ríos, Roselló, Eros, Carracedo, Román, Jordi Sánchez, Gual, Ángel // També van jugar: Abdi, Cuenca, Belmonte

Àrbitre: Martínez Sanz. Grogues: García (Barça); Ramón, Jordi Sánchez, Ángel (Badalona)

Gols: 1-0, Godoy (minut 30); 2-0, Munir (minut 50); 3-0, Wilfrid (minut 52); 3-1, Gual (minut 60); 3-2, Gual (minut 89)